Peter Grootscholten doet stap terug bij sv Houtwijk 03 augustus 2011
 
 
Peter Grootscholten had in en vroeg stadium aan het DB van sv Houtwijk al aangegeven, dat hij het nieuwe seizoen niet meer zou fungeren als materiaalman, wedstrijdcoördinator en scheidsrechtersbegeleider.

Ook stopt hij bij de club als lid van de Waarden & Normencommissie. Grootscholten gaat de fusieclub niet helemaal verlaten. Hij blijft op dinsdag- en vrijdagmorgen nog de trainingskleding wassen en drogen van de zaterdag spelers, die daar zelf een bijdrage aan leveren.
 
Bovendien blijft hij wel de KNVB-scheidsrechters aanleveren voor vriendschappelijke wedstrijden en voor toernooien van de zaterdag- en zondagafdeling. Hij blijft voor de KNVB wel actief als waarnemer. Dat Peter Grootscholten met een groot deel van zijn activiteiten zou stoppen, komt dus niet als een verrassing. In 2009 had hij dit al aangegeven. ,,Ik ben geen Heintje Davids, die stopt en dan weer doorgaat, want dan kom je niet meer geloofwaardig over”, merkt hij zelf op.
 
binden
 
Grootscholten wil zich na zoveel jaren niet meer hele zondagen aan de club binden. ,,Ik wil meer vrijheid op die dag om te kiezen, wat ik leuk vind. Ik ben dertig jaar geleden voor het laatst in dierentuin Wassenaar en naar Madurodam geweest. Met mijn eerste kleinkind Sophie wil ik die periode snel in gaan halen en weer van dichtbij meemaken”, laat Grootscholten – die in 2010 voor zijn vele verdiensten ook de Goudvinkprijs in ontvangst mocht nemen – weten. ,,Ik heb in al die jaren veel kaderleden zien komen en ook genoeg zien vertrekken. Er zal echter ook gewoon door gevoetbald worden zonder Peter Grootscholten. Toch zie je op de werkvloer nog veel mensen die er toen waren en nu nog actief zijn. Ook bij onze zaterdagseniorenafdeling (het voormalige PEC Den Haag) en bij de jeugd zie je vaak dezelfde mensen, een vaste kern waar sv Houtwijk op draait. Zelfs van TEDO zijn er nog vier kaderleden. Met zijn allen niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks, dragen zij hun steentje bij”, aldus Peter Grootscholten.
 
vastleggen
 
,,Nieuw kader kun je niet meer 25 jaar vastleggen voor een club. Je bent tegenwoordig spekkoper als ze zich vijf jaar willen binden aan de club, maar vaak zijn ze al veel eerder weg”, weet hij uit ervaring. Peter Grootscholten kon zijn eigen gang gaan bij de club en heeft eigenlijk in al die jaren nauwelijks gehoord van het bestuur, dat er iets niet goed ging. ,,Ja toch!”, reageert hij, ,,ik nam het wel eens op voor een KNVB-scheidsrechter en niet voor de spelers van de club. Ik ben daar wel eens op aangesproken, maar als oud-scheidsrechter ben ik daar nooit in doorgeslagen. Als de cursus “spreken in het openbaar” vanuit de kleedkamer door spelers binnen de kalklijnen werd voortgezet, kon ik mij daar aan ergeren.”