Kees Zandvliet 71 jaar jong
 
"Waar zou ik anders hebben moeten voetballen?" antwoordt Kees Zandvliet (71) op de vraag waarom hij toendertijd besloten heeft om voor RAVA te voetballen. "Er was niets anders. En er was een oud-speler bij ons in de straat die zorgde dat ik bij RAVA kwam. Ik was toen zestien. En ik heb het volgehouden tot mijn zestigste. Zowel linksbuiten als rechtsbuiten ben ik geweest.
 
Ik ben begonnenin RAVA 6 en langzaam klom ik op. Naar RAVA 5, daarna naar RAVA 3 waarmee ik kampioen werd en promotiewedstrijden met RAVA 2. En ik zo'n drie, vier jaar in het eerste gespeeld".
Kees was fanatiek, zoals meerderen dat waren bij RAVA en hij kon flink hardlopen. "Ik was rechtsbenig en ik was licht, klein en snel. De mooiste wedstrijden die ik heb gespeeld zijn wel de promotiewedstrijden met RAVA 2 geweest. Ik was toen een jaar of twintig, dus alweer zo'n 50 jaar geleden!"
"Vroeger was het anders", vervolgt Kees, "toen stond er echt veel jeugd langs de lijn. Wij stonden nog wel met spandoeken achter het doel. Nu is er nog maar weinig jeugd dat naar het 1e elftal komt kijken, jammer!" En over de verhuizing naar Houtwijk: "Aan de ene kant is het mooi waar we nu zitten. Een eigen complex. Inhet Zuiderpark leefden we toch wel op gespannen voet met VVP. Maar ik mis het Zuiderpark toch nog wel, zeker als het mooi weer is. Maar het is nu niet minder gezellig, hoor! Ik ga nog steeds met de jeugd om en ik ken ze allemaal."
De toekomst vindt Kees wat onzeker. "Ze zijn nu bezig geweest met een fusie. Dat is waarschijnlijk wel nodig want er is duidelijk een gat tussen de jeugd, nu 13 en 14 jaar oud, en de oude garde. Dat is natuurlijk geen goede zaak."
Kees heeft nog een waarschuwing. "Ze moeten bij RAVA nooit spelers gaan betalen. Ja, eens een keer uit etentje, dat kan natuurlijkwel. Maar RAVA heeft altijd volgehouden om niet te betalen. Als ze nu spelers zouden gaan betalen, dan weet ik zeker dat de oude garde wegloopt. Dan wordt het haat en nijd. RAVA moet gezond blijven en met beide benen op de grond blijven staan,
"De bemoeienissen van Kees met de club zijnnog steeds groot. Hij is er praktisch iedere avond en vrijdags natuurlijk een kaartje leggen. Het is er echt heel gezellig. Vooral de carnavalviering is een hoogtepunt bij RAVA".