RAVA-Senioren-Meetings

 
 RAVA-Senioren-Meeting #5, 22 mei 2022
 
“Wie er niet bij was, kan er niets over navertellen”
 
De RAVA-Senioren-Meeting #5 op 22 mei 2022, had een opkomst van 46 OUD-Ravanen variërend in de leeftijd van 90 jaar (Jan van der Horst) tot en met 52 jaar (Guus van Tol).
 
Het is haast onvoorstelbaar te beseffen dat de Meeting #4 alweer 2 jaar en 4 maanden geleden is, en dat was aan de zeer gezellige sfeer heel goed te merken. In het openingswoord werd wederom door Theo aangegeven dat hij zijn “hobby” voor de OUD-Ravanen graag wilt blijven voortzetten, mits hij voldoende respons krijgt in reacties en opkomst bij de Meetings. Peter van Kleef, Wiebe Bakhoven en Leo Jacobs kenden hun debuut bij deze Meeting en behoorden gelijk tot de late nablijvers. Ofschoon deze Meeting gepland stond tot 17.00 uur, hebben zo’n 10 OUD-Ravanen er tot 19.15 uur een verlenging weten uit te slepen.In de loop van de middag stond de strijd om de ‘Dries Weber Wisselbeker’ centraal. Er was ditmaal gekozen voor een Quiz over de RAVA-historie middels een aantal stellingen met een A en een B antwoord, net zolang tot Peter Duijkers de wisselbeker kon overdragen aan een laatst overgebleven OUD-Ravaan.
 
Voor de afwezigen hierbij de vragen en antwoorden om te kunnen beoordelen of zij in zichzelf een potentiële winnaar hadden herkent:
 
RAVA-Historie Quiz (22 mei 2022)
 
 1. Wat is de volledige verenigingsnaam van de afkorting RAVA:
# RAVA Afdeling Voetbal en Atletiek
# Raphaël Afdeling Voetbal en Atletiek
 
 1. Wanneer vond de oprichtingsvergadering plaats van de vv RAVA:
#  18 april 1930
#  24 april 1930
 
 1. Wat is de naam van de locatie waar deze oprichtingsvergadering plaats vond:
# Concordia
# Custodia
 
 1. Vanuit welke parochie is de vv RAVA opgericht:
# de Heilige Engelbewaarders
# de heilige Josephparochie
 
 1. In welk jaar verhuisde RAVA van de locatie Zuiderpark naar Houtwijk:
# 1996
# 1994
 
 1. Welk ambachtelijk beroep oefende onze ere-voorzitter Joop Binnerts indertijd uit in zijn winkel aan de Schalkburgerstraat:
# Groenteboer
# Banketbakker
 
 1. Wie was de organiserende vereniging van de fameuze Haagse nederlaagserie om de Harry de Hartogh beker:
# Laakkwartier
# de Ooievaars
 
 1. In welk jaar startte RAVA met de zaalvoetbal afdeling:
# 1978
# 1976
 
 1. In welk jaar startte RAVA met de Zaterdagafdeling:
# 1985
# 1987
 
 1. Wie is de langstzittende trainer geweest van zondag RAVA 1:
# J. Willems (4 jaar)
# Frans van de Nolck van Gogh (14 jaar)
 
 1. In welk jaar ging RAVA met TEDO de fusie aan:
# 2002
# 2004
 
 
Na deze vraag bleef één van onze ere-voorzitters Ton Rutgrink als enige aan de goede kant van de antwoorden over en zegde toe dat hij de wisselbeker met veel zorg zou bewaren tot aan de volgende RAVA-Senioren-Meeting.
 
Loterij
De loterij, heeft na aftrek van de kosten een kassaldo opgeleverd van € 417,38 (inclusief een kleine gift en het€ 5,00 fotomomentje met Ton Rutgrink en Wiek Hermans).Zoals aangekondigd ga ik ca. 20 filmpjes en videobanden uit de jaren 1960 en 1970 proberen te laten digitaliseren. Ik hoop met het resultaat menig OUD-RAVAAN blij te kunnen maken met deze historische beelden.Terugkijkend op deze middag met een mooie opkomst, Peter Hess weer zorgde voor diverse fotoslides, de RAVA-Quiz, een loterij en achtergrondmuziek uit de jaren 1960/1970 (Laurens Sandifort vond dit overigens K*T-muziek), is deze meeting weer een leuke happening te worden.Op de RAVA-website wordt binnenkort diverse foto’s van deze meeting geplaatst.
 
Sportgroeten,
Theo Hazebroek
e) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
m) 06-3329 0004      
 
RAVA-Senioren-Meeting #4, 26 januari 2020
 
 
“Als vanouds weer (sterke) verhalen rond de tap”
 
De RAVA-Senioren-Meeting #4 op 26 januari 2020, was wederom een zeer groot succes. Ondanks de 47 afmeldingen (zie bijgaande namenlijst o.v.v.”0”) was de opkomst van 60 OUD-leden en 7 partners (zie bijgaande namenlijst, o.v.v. “1”). Gezien de vele positieve reacties is de voorbereiding van Meeting #5 reeds gestart.
 
Om 13.45 uur arriveerde de gemaskerde Misterious-gast. Met enkele gesloten vragen die alleen met Ja en Nee door de M-Gast mocht worden beantwoord, werd al snel geraden dat het Cees Rommers was. De voormalige middenvelder uit de RAVA-Jeugd en senioren RAVA 1 uit de jaren eind 1960/begin 1970. Het weerzien met zijn oude ploegmaten was voor mij een genoegen te zien en deze momenten zijn ook de voornaamste reden dat ik de RAVA-Senioren-Meetings ben gaan organiseren.
 
Naast Cees, hebben wij ook de volgende OUD-Ravanen voor het eerst mogen verwelkomen: Henk van Broeckhuijsen met echtgenote, Loek Bertina, Nico Commissaris, Stan van Dongen, Michel van Dongen, Peter v.d. Klauw, Louis van Es en Peter Zerstegen.
 
Er is ook even stilgestaan bij het overlijden in het vorig jaar van Dries Weber en Theo de Grood. Twee OUD-Ravanen die bij leven de twee oudste leden waren.
 
De aanwezige OUD-RAVANEN die met RAVA 1 in 1972 de 1eprijs bij de Harry de Hartogh serie hebben gewonnen, konden deze middag deze beker, omgedoopt als de ‘Dries Weber Wisselbeker’, nogmaals winnen.
Bij deze technische balvaardigheidsoefening bleek dat de voormalig RAVA 1 spelers het niet alleen van techniek moesten hebben, maar dat inzet en hardheid toen even belangrijk waren. Peter Duijkers won dit jaar deze trofee en ging samen met zijn oud teamgenoten hiervoor op de foto.
 
Met een mooie opkomst, een nieuwe RAVA-fotoslide van Peter Hess, achtergrondmuziek uit de jaren 1960/1970 en een loterij met leuke prijzen, is deze meeting weer een leuke happening te worden.
 
Op Spotify heb ik een RAVA-Senioren-Afspeellijst aangemaakt met muziek uit de jaren 1960/1970. Als jij nog nummers hebt met een herinnering aan deze ‘GOUDEN-RAVA-Periode’ geef dit dan aan mij door zodat ik deze kan toevoegen aan deze speellijst.
  
Sportgroeten,
Theo Hazebroek
e) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
m) 06-3329 0004      
 
Beste RAVAAN,
  
“Oude vriendschappen werden weer herbevestigd”
 
De RAVA-Senioren-Meeting #3 op 25 november 2018, was weer een zeer groot succes. Ondanks de 30 afmeldingen (zie -a- op de bijgaande RAVA-Friends-Forever namenlijst) was de opkomst van 82 OUD-leden en 19 partners de hoogste tot dusverre. Gezien de vele positieve reacties is de voorbereiding van Meeting #4 voor volgend jaar reeds gestart. Bij deze wil ik de atletiekvereniging Sparta nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en in het bijzonder Diana en Anneke voor hun gastvrijheid en lekkere hapjes van achter de bar.
 
Voor velen stonden de herinneringen aan de RAVA kantine en de kleedkamers nog goed in het geheugen. Ook de toenmalige lady’s corner en de door Fred Commissaris gememoreerde klaverjas drive’s met mooie loterijprijzen door Koert Engelsman, waaronder de ‘pruimen op sap’, werden instemmend bevestigd.
 
Ondank de mooie opkomst wil ik jullie allen nogmaals vragen te proberen om via/via de ontbrekende e-mailadressen te achterhalen van de 368 tellende RAVA-Friends-Forever namenlijst.
Het is ook van belang om bij wijziging van je eigen e-mailadres dit aan mij door te geven.
 
Als uitgaanstip wil ik jullie nogmaals wijzen op de bioscoopfilm ‘Bohemium Rhapsody’ van Queen. Deze film brengt je direct in gedachten terug naar de jaren ’70, waarbij velen van ons nog actieve voetballers waren bij RAVA.
 
Het oudste aanwezig RAVA-lid vandaag was Dries Weber, die a.s. 11 december zijn 89ste  verjaardag hoopt te gaan vieren. Het (volgens mij) oudst levend RAVA-lid is Theo de Grooddie a.s. 15 december zijn 92steverjaardag hoopt te gaan vieren. Beiden bij deze al vast gefeliciteerd en ik wens jullie een zeer fijne dag.
 
Geef ook jouw geboortedatum op voor publicatie op de RAVA-Friend-Forever namenlijst te plaatsen. Er bestaat dan wel het gevaar dat je op jouw verjaardag een postzak vol verjaardagskaarten gaat ontvangen. wink
 
Op deze meeting #3 was ook Rob Pronk aanwezig die in 2007 de website ‘de Haagse Voetbalhistorie’heeft opgericht. De groepsfoto die Rob van ons heeft gemaakt zal gepubliceerd worden in een artikel over de RAVA-Senioren-Meeting #3, op zowel zijn website alsmede in een nieuwe gedrukte uitgave over de Haagse Voetbalhistorie. De foto stuur ik jullie t.z.t. toe en ik zal jullie informeren zodra ik weet wanneer het boekje wordt uitgegeven.
 
Als jullie ‘Reacties en/of Anekdotes’ of een zgn. ‘Nieuwflits’ willen laten plaatsen op de website ‘rava1930.nl’ zal ik dit doorsturen naar de webmaster. Toen ik in 2017 startte met de voorbereidingen van de RAVA-Senioren-Meetings had deze website vanaf zijn oprichting ca. 6.200 bezoeken gehad. Nu 1 ½ jaar later staat het aantal bezoeken op bijna 9.100 en gaan we rap naar de 10.000. Dit bewijst dat RAVA bij velen nog een prominente plaats in jullie herinneringen inneemt. VANDAAR, stuur je copy in en neem je OUD-voetbalmaten mee ‘terug in de tijd’ of meldt iets anders over jezelf of wat goed cq. leuk is om met elkaar te delen. Bedankt voor de vele reacties die Frieda en ik hebben ontvangen voor het organiseren van deze Meeting #3.
 
Wim (Tilly) Gerardsis herstellende van een hersen infarct en hoopt bij de volgende meeting weer aanwezig te kunnen zijn. Ook Gerard (Gerrie) Gielisseen Rob Leegstrahebben aangeven vanwege gezondheids klachten vandaag niet aanwezig te kunnen zijn. Bij deze wens ik jullie een voorspoedig herstel en graag weer tot ziens bij de volgende Meeting.   
 
Sportgroeten, Theo Hazebroek 06-3329 0004
                                                    
Beste RAVAAN,                                                                                                         
 
 
De RAVA-Senioren-Meeting #3voor (OUD)-RAVANEN ooit spelende op het complex in het Haagse Zuiderpark, beloofd weer een groot succes te worden. Vanuit alle reacties is de definitieve datum vastgesteld op zondag 25 novembervan 13.00 tot 17.00 uur, in de kantine van de atletiekvereniging Sparta aan de Mr. P. Drooglever Fortuynweg in het Haagse Zuiderpark (INDERDAADde locatie van het voormalig RAVA-terrein).
 
Wij gaan (bij leven en welzijn) de volgende nieuwkomers verwelkomen: Sergio Bruna, Fred Commissaris, Chris van Deursen, Ron Duijkers, Aad van Eijk, Nico van den Heuvel, Rob Jacobs, Peter Jansen, Marcel Lamb, Joop Langerak, Frits Luscuere, Louis Niessen,  Roy Palm, Theo Putters, Cees Rommers, Laurens Sandifort, Leo Scheffer, Ben Schuit, Peter Verstraten, Henny Verstraten en Peter Wigleven. Bijgaand een bijgewerkte RAVA-Friends-Forever namenlijst, waarin staat aangegeven (met een 1) wie zich voor deze RAVA-Senioren-Meeting #3 tot dusverre hebben opgegeven.
 
Ik hoop dat degenen die een andere voorkeursdatum hebben opgegeven en de OUD-Ravanen die nog niet hebben gereageerd ook op de 25ekunnen komen.  Laat even weten of jij alsnog komt. Degenen die hebben aangegeven geen interesse (meer) te hebben in de RAVA-Senioren-Meetings, zijn uiteraard ook van harte welkom.
 
De ingang van dit sportcomplex, ligt t.h.v. de overzijde ingang 2egedeelte, alleen per auto te bereiken via de ingang Melis Stokelaan/Zwembadzijde. Met deze locatie hoop ik veel fijne herinneringen bij jullie op te roepen.
Het binnenterrein heeft weliswaar nu een atletiekfunctie, maar nog steeds herkenbaar zijn de RAVA kantine, de kleedkamers en het verharde gedeelte.
 
Gratis parkeren is mogelijk op het grote parkeerterrein vòòr het zwembad en op het parkeerterrein 2egedeelte (te bereiken via eind grote parkeerterrein t.h.v. de slagbomen Mini-treintjes 1eafslag naar recht, volg pijlrichting H.D.V. - W.I.K.). Anders in de woonwijk aan de overzijde van de Melis Stokelaan t.h.v. de ingang zwembadzijde.  Ik hoop wederom op een hoge opkomst, waarbij de partner natuurlijk ook van harte welkom is.   
 
Met een vriendelijk sportgroet, Theo Hazebroek 9 oktober 2018 e)   tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-3329 0004 
 
P.s.1: Lees op de website [www.rava1930.nl] onder de rubriek RAVA-Senioren-2018 de ‘Reacties en Anekdotes’ van diverse (Oud)-RAVANEN.
 
P.s.2. Op de website [www.RAVA1930.nl] is een schat aan historische informatie te vinden over RAVA vanaf de oprichting in 1930.
 
P.s.3: Op de volgende Link is ook RAVA-historie te vinden: http://dehaagsevoetbalhistorie.nl/club/rava__1970_2004_/
  
   Beste RAVAAN,
 
 
RAVA-Senioren-Meeting #2, 21 januari 2018:  kennen en herkennen !!
 
De tweede RAVA-Senioren-Meeting op 21 januari, was weer een bijeenkomst waar met veel plezier op kan worden teruggekeken. Dankzij of ondanks de Live uitzending van de klassieker AJAX – Feijenoord was er een opkomst van 49 OUD-Ravanen en circa 10 partners, waaronder ook weer RAVANEN die elkaar na 25/30/35 jaar weer ontmoetten. Eén van de oudste RAVANEN vandaag was Anton Hendriks(83 jaar), die met z’n vrouw helemaal vanuit Doetinchem naar deze Meeting kwam.  Klasse !! Op de website www.rava1930.nlstaat onder de Index <RAVA-Senioren-2018> de volgende rubrieken: RAVA-Senioren-Meetings(uitnodigingen en verslagen); RAVA-Friends-Forever namenlijst(bedoeld voor OUD-RAVANEN waarmee nog geen contact is); Reacties en Anekdotesà(deze moet je regelmatig lezen); LINKS(namen van websites met informatie over RAVA en svHoutwijk);
 • Foto’s(foto’s van RAVA-Senioren-Meetings);Wisselbeker (overdracht en historie van de Harry de Hartogh beker door Wiek Hermans);Nieuwsflits (deze rubriek is in voorbereiding).De RAVA-Friends-Forever namenlijst telt op dit moment 325 namen, waarvan er maar van 186 OUD-RAVANEN het woonadres en/of het e-mailadres bekend is. Neem af en toe eens de moeite om een adres proberen te achterhalen en deze door te geven aan Theo Hazebroek. Je zal zien dat als het jou lukt een adres te achterhalen, dat dit een gevoel geeft van blijdschap en trots. 
 •  
 • Activiteiten
 • Als reactie op de uitnodiging waarin was gevraagd een activiteit suggestie te doen als mogelijk onderdeel van een volgend RAVA-Senioren-Meeting of als een externe activiteit, zijn er tot dusverre twee activiteiten gepresenteerd. Aad Heemskerkzal medio maartenige informatie met jullie delen over Padelen hierbij ook peilen of er belangstelling is om deze nieuwe sport een keer te gaan spelen op de locatie van tennisvereniging: www.tvbuytenwegh.nl  in Zoetermeer. Dat kan in de vorm van een “clinic en/of een toernooitje”. Ook als je geen belangstelling hebt om deel te nemen, ben je natuurlijk van harte welkom om ook hier OUD-RAVANEN te gaan ontmoeten. Padelis een relatief nieuwe sport, met kenmerken van tennis en squashen neemt sterk in populariteit toe. Je speelt het met een kunststof racket met gaten, op een ommuurd speelveld met kunstgras en een speciale padelbal, die sterk op een tennisbal lijkt, waarbij er wordt gespeeld door twee duo’s. De sport is heel laagdrempelig en voor alle leeftijden geschikt en dus ook voor ouderen. Je hoeft er geen lessen voor te volgen en binnen een uur heb je het al aardig onder de knie. De sport wordt vooral als een sociale bezigheid gezien waarbij je elkaar flink kunt uitdagen.  Ben van Lieshoutzal medio dit voorjaar enige informatie met jullie delen over
 •  
 • Walking Football
 • en hierbij ook peilen of er belangstelling is om deze sport een keer te spelen op de velden van svHoutwijk.Dat kan in de vorm van een “clinic en/of een toernooitje”. Bij voldoende belangstelling wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, eventueel in combinatie met een demonstratiewedstrijd.Ook als je geen belangstelling hebt om deel te nemen, ben je natuurlijk van harte welkom om ook hier OUD-RAVANEN te gaan ontmoeten.
 
Walking Football
is een relatieve nieuwe sport en is in 2013 door de Eredivisie CV, de KNVB en het Nationaal Ouderenfonds in Nederland geïntroduceerd via het project OldStars. Deze voetbalvariant is bedoeld voor
60-plussers ter bevordering van een betere fysieke gezondheid en het vergroten van de sociale mobiliteit. Walking Football heeft een aantal  strikte spelregels om blessures te voorkomen, waarbij o.a. lichaamscontact, rennen, het maken van slidings niet is toegestaan. Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42 x 21 meter, met minigoals zonder keeper en het team bestaat uit 6 spelers.Meer informatie is o.a. te lezen op de website:  www.knvb.nl/tag/walking-football  Als overige OUD-RAVANEN een (externe) activiteiten suggestie hebben, kan je contact opnemen met Theo Hazebroek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  De datum van de RAVA-Senioren-Meeting #3zal tijdig worden bekendgemaakt, zodat deze met een hoge urgentie in jouw agenda kan worden opgenomen.  
 
Beste RAVAAN,                                                                                                         
 
 
De RAVA-Senioren-Meeting #2/ Nieuwjaarsreceptievoor (OUD)-RAVANEN spelende op het complex in het Haagse Zuiderpark, vindt plaats op zondag 21 januari 2018 van 13.00 tot 16.30 uur, in de kantine van svHoutwijk, op het Rijnveld Sportpark, L. van Vuurdestraat 16, 2552 JG  Den Haag. Gratis parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein en in de omliggende straten.De antwoorden middels de reactieformulieren ten opzichte van de frequentie en de dagvoorkeur(en) op de uitnodiging van Meeting #1 waren dermate divers, dat het haast onmogelijk lijkt om voor iedereen een passende datum te vinden voor de volgende Meeting. Vanwege enerzijds het grote enthousiasme en anderzijds het aantal van 35 meldingen  van verhindering bij Meeting #1 is nu gekozen voor een zondagmiddag, waarmee de kantine van svHoutwijk weer volledig tot onze beschikking is. 
Ook voor de (OUD)-RAVANEN die doordeweekse verplichtingen hebben is het nu mogelijk oude voetbalmakkers te ontmoeten en ook met z’n allen te toosten op een gelukkig en vooral gezond 2018.Degenen die hebben aangegeven geen interesse te hebben in deelname aan de RAVA-Senioren-Meetings, of (nog) niet hebben gereageerd op de eerder gezonden contact-uitnodiging, of door het ontbreken van de juiste woon- of e-mailgegevens de contact-uitnodiging niet hebben ontvangen, zijn van harte welkom.Ik ben mij er van bewust dat in de bijgaande ‘RAVA-Friends-forever’ namenlijst de  woongegevens en/of de e-mailadressen nog steeds niet correct cq. compleet zijn. Daarom doe ik nogmaals een beroep op jullie om te proberen de woongegevens en het e-mailadres van meerdere (OUD)-RAVANEN te achterhalen en deze mij te melden.  
 
Ik hoop wederom op een hoge opkomst, waarbij de partner natuurlijk ook van harte welkom is, en ik ben benieuwd of het aantal aanwezigen de 100 gaat overtreffen. 
Als jij niet aanwezig kan zijn op deze dag, stel ik het zeer op prijs om een bericht van verhindering te ontvangen. Ik wens iedereen fijne Kerstdagen, een plezierige jaarwisseling en een zeer voorspoedig 2018!   http://www.smiley.com/sites/default/files/image/cover/christmas-candle.png 
Met een vriendelijk sportgroet,Theo Hazebroek
 
20 december 2017
e)   tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
P.s.1: Lees op de website [www.rava1930.nl] onder de rubriek RAVA-Senioren-2017 de ‘Reacties en Anekdotes’ van diverse (Oud)-RAVANEN.
 
P.s.2. Op de website [www.RAVA1930.nl] is een schat aan historische informatie te vinden over RAVA vanaf de oprichting in 1930.
 
P.s.3: Op de volgende Link is ook RAVA-historie te vinden: http://dehaagsevoetbalhistorie.nl/club/rava__1970_2004_/
 
   Beste RAVAAN,
 
 
RAVA-Senioren-Meeting #1, 30 oktober 2017:  zeer geslaagd !!
 
De eerste RAVA-Senioren-Meeting op 30 oktober is zeer geslaagd verlopen. Bij het welkomstwoord aan de aanwezige 65 OUD-Ravanen en circa 15 partners, partners (waaronder Dries Weber 87 jaar, Theo de Grood
91 jaar en Jan van der Horst 86 jaar), heette Theo Hazebroek een bijzonder welkom aan Astrid en Hilda, omdat zij in het verleden als echtgenotes van Michel Jordaan en Ron Sebel vaak achter de bar als gastvrouw optraden en iedereen voorzag van een drankje, een hapje en een gezellig kletspraatje.Ook het bestuur van svHoutwijk werd bedankt voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van de kantine en het gratis kopje koffie bij de ontvangst.
Theo H. gaf aan dat hij van de 304 namen uit oud ledenlijsten en Jubileumuitgaven, met de medewerking van menig andere, er in geslaagd is van 178 OUD-Ravanen het woon- of e-mailadres te achterhalen.
Wetende dat een 100% opkomst niet haalbaar is en dat naast de 65 aanwezigen er ook 35 afmeldingen van OUD-Ravanen zijn ontvangen, is het initiatief voor het organiseren van de RAVA-Senioren-Meetings met groot enthousiasme ontvangen.Het ideevoor het organiseren van deze RAVA-Senioren-Meetings door Theo H. kwam vanwege de fijne herinneringen aan zijn 25 jarige lidmaatschap van RAVA, waar hij als 10 jarige pupil met z’n lagere school klasgenootjes en latere buurt- en voetbalvrienden veel plezier heeft beleefd. Hij memoreerde o.a. aan de Jeugdkern en het organiseren van de Fancy-Fairs, beide olv Cees Van Lieshout en de Jeugd zomerkampen met als spin in het web Ig van Bezooijen met z’n gevleugelde uitspraak “Krijg Tandjes, de Blubber en de mazzel”.Vanuit deze herinneringen en natuurlijk het voetbalplezier is zijn slogan: RAVA-Friends-Foreverontstaan.
 
Ouder wordenis inherent aan het overlijden van OUD-Ravanen, zover bekend vorig jaar Peter Dekker en meest recent Ap Wigleven.Ook onontkoombaar zijn ziektes met als gevolg een (zeer) beperkte mobiliteit, zoals onder andere:- Clemens Commissaris: mist zijn linker onderbeen waarmee hij (volgens Wiek Hermans) dodelijk hard kon uithalen. Clemens memoreerde nog speciaal aan de kampioenswedstrijd bij DONK in Gouda.
“We gingen er met 9 bussen naar toe en wonnen met 5-1 na een snelle 1-0 achterstand. Ik mocht daarin 4 maal scoren (met mijn Linkerbeen) en heb diezelfde avond mijn eerste kater gekregen. Wellicht misten we mede daardoor de promotie naar de derde klas KNVB”.
 
- Henk van Jaarsveld: jarenlang bestuurslid van RAVA en lid van verdienste, die nu zoveel mogelijk de drukte probeert te mijden.
 
- Aad ten Berge:  vanwege een hersenbloeding wordt hij verpleegd in verpleeghuis Houtwijk.
 
- Appie Postma: vanwege een hersenbloeding al 5 jaar gekluisterd aan z’n bed.
 
Ofschoon niemand van de 4 boven genoemden er om heeft gevraagd, wordt de belangstelling van toenmalige teamgenoten waarschijnlijk wel op prijs wordt gesteld. De woon-/e-mailadressen of telefoonnummers zijn terug te vinden op de RAVA-Friends-Forever namenlijst.
 
Foto’s, Reacties en Anekdotes
Voor foto’s en de Reacties /Anekdotes op de uitnodiging èn na de Rava-Senioren-Meeting #1, zie de website:
 www.rava1930.nl<RAVA Senioren 2017>.
 
Activiteiten suggestie
Als reactie op de uitnodiging waarin was gevraagd een activiteit suggestie te doen als mogelijk onderdeel van een volgend RAVA-Senioren-Meeting of als een externe activiteit, zijn er twee korte presentaties gehouden.
Aad Heemskerk:Padelis een relatief nieuwe sport, met kenmerken van tennis en squashen neemt sterk in populariteit toe. Je speelt het met een kunststof racket met gaten, op een ommuurd speelveld met kunstgras en een speciale padelbal, die sterk op een tennisbal lijkt, waarbij er wordt gespeeld door twee duo’s.De sport is heel laagdrempelig en voor alle leeftijden geschikt en dus ook voor ouderen. Je hoeft er geen lessen voor te volgen en binnen een uur heb je het al aardig onder de knie. De sport wordt vooral als een sociale bezigheid gezien waarbij je elkaar flink kunt uitdagen.Aangezien Padel een buitensport is, zal Aad medio maart 2018 enige informatie met jullie delen en zal hierbij ook peilen of er belangstelling is om deze nieuwe sport een keer te gaan spelen. Dat kan in de vorm van een “clinic en/of een toernooitje”. Jezelf alvast aanmelden bij Aad kan natuurlijk ook.Aad speelt deze sport bij tennisvereniging: www.tvbuytenwegh.nl in Zoetermeer.
 
Ben van Lieshout: Walking Footballis in 2013 door de Eredivisie CV, de KNVB en het Nationaal Ouderenfonds in Nederland geïntroduceerd via het project OldStars. Deze voetbalvariant is bedoeld voor 60-plussers ter bevordering van een betere fysieke gezondheid en het vergroten van de sociale mobiliteit. Walking Football heeft een aantal  strikte spelregels om blessures te voorkomen, waarbij o.a. lichaamscontact, rennen, het maken van slidings niet is toegestaan. Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42 x 21 meter, met minigoals zonder keeper en het team bestaat uit 6 spelers.Omdat ook svHoutwijk het Walking Football wilt gaan aanbieden, zal er bij voldoende belangstelling een informatiebijeenkomst worden georganiseerd, eventueel in combinatie met een demonstratiewedstrijd.Ben gaat te zijner tijd enige  informatie met jullie delen en zal hierbij ook peilen of er belangstelling is meer van deze nieuwe sport te weten te willen komen. Jezelf alvast aanmelden bij Ben voor de informatieavond kan natuurlijk ook.Meer informatie is o.a. te lezen op de website:  www.knvb.nl/tag/walking-football
 
Ten slotte:
De doelstelling van Theo H. is om na vandaag periodiek een RAVA-Senioren-Meeting te organiseren en hoopt ook een (Sociaal) netwerkje RAVA-Friends-Forever levendig te kunnen houden voor o.a.:# het elkaar kunnen helpen en informeren over van belang zijnde (voetbal)zaken; # het ondersteunen met het organiseren van activiteiten “door en voor” OUD-Ravanen, eventueel met een geselecteerd aantal deelnemers, voor bv. klaverjassen, golfen, tennis, vissen, jeu de Boules, of noem maar op.Als jij een activiteiten suggestie hebt, kan je contact opnemen met Theo Hazebroek.De RAVA-Senioren-Meeting #2zal naar verwachting medio januari 2018 gaan plaatsvinden. De exacte datum wordt zo spoedig mogelijk met jullie gedeeld.

         

  Beste RAVAAN,
 
10 oktober 2017
 
Ja, ja, het is zo ver.De 1eRAVA-Senioren-meeting voor (OUD)-RAVANEN, spelende op ons complex in het Haagse Zuiderpark, vindt plaats op maandag 30 oktober van 13.00 tot 16.30 uur, in de kantine van svHoutwijk, op het Rijnveld Sportpark, L. van Vuurdestraat 16, 2552 JG  Den Haag. Gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein en in de omliggende straten.Vanaf eind juli is er veel energie gestoken in het achterhalen van de woongegevens en/of het e-mailadres van OUD-Leden…..en met succes. Van de 291 verzamelde namen is geprobeerd met 144 RAVANEN, waarvan een woon- of e-mailadres kon worden achterhaald, in contact te komen. Wij hebben hierop 78positieve reacties ontvangen, waarvan 66 RAVANEN hebben aangegeven deel te willen nemen aan de RAVA-Senioren-Meetings, op de voorwaarde dat de gekozen dag past in hun agenda. Deze 1emeeting zal vooral in het teken staan van het ontmoeten van/door OUD-Leden. Er zullen diverse RAVANEN aan het woord komen om herinneringen uit het verleden op te roepen en ook om een toelichting te geven op enige (sportieve) opties die kunnen worden georganiseerd. Het is vooral de bedoeling dat deze meetings een gezellig weerzien zijn, waarbij iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren. Degenen die hebben aangegeven geen interesse te hebben in deelname aan de RAVA-Senioren-Meetings, of (nog) niet hebben gereageerd op de contact-uitnodiging, of door het ontbreken van de juiste woon- of e-mailgegevens de contact-uitnodiging niet hebben ontvangen, zijn van harte welkom.We zijn er ons van bewust dat in de aangelegde ‘RAVA-Friends-forever’ namenlijst de  woongegevens en/of de e-mailadressen veelal ontbreken of mogelijk onjuist zijn. Daarom doen wij nogmaals een beroep op jullie om te proberen de woongegevens en het e-mailadres van meerdere OUD-Leden te achterhalen:Bekijk de recente namenlijst heel kritisch en probeer de woongegevens en het liefst het e-mailadres van andere Oud-RAVANEN te achterhalen en bericht deze aan Theo Hazebroek. Wij verheugen ons er op jullie op 30 oktober te gaan ontmoeten en hopen op een hoge opkomst. En jullie partner is natuurlijk ook van harte welkom. Met een vriendelijk sportgroet, Theo Hazebroek e)   tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 •   
  P.s.1: Lees op de website [www.rava1930.nl] onder de rubriek RAVA-Senioren-2017 de ‘Reacties en Anekdotes’ van diverse Oud-Leden.
   
  P.s.2. Op de website [www.RAVA1930.nl] is een schat aan historische informatie te vinden over RAVA vanaf de oprichting in 1930.
   
  P.s.3: Op de volgende Link is ook RAVA-historie te vinden: http://dehaagsevoetbalhistorie.nl/club/rava__1970_2004_/
   

28 juli 2017

Beste RAVAAN,

Vanuit de ‘Oude-RAVA-kern’ is vanuit het credo “RAVA-Friends-Forever” het initiatief gekomen om vanaf medio 2017 te starten met het organiseren van een  periodieke RAVA-Senioren-Meeting op een midweekse dagdeel, voor ‘60+ (bijna) gepensioneerde voormalige leden/donateurs van RAVA’, spelende in het Zuiderpark. Als jij behoort tot deze doelgroep en hopelijk nog steeds goede herinneringen bewaart aan jouw RAVA-jaren, is het mogelijk om deel te nemen aan deze periodieke RAVA-Senioren-Meetings op een midweeks dagdeel op het sportcomplex van SV Houtwijk (fusie-vereniging RAVA - TEDO - PEC Den Haag), op het Rijnveld Sportpark,L. van Vuurdestraat 16, te Den Haag.Het is de bedoeling om “gezamenlijk” invulling te geven aan dit periodiek informeel gezellig weerzien. Vanuit deze meetings kunnen er ook door de deelnemers activiteiten worden georganiseerd, eventueel voor een geselecteerde groep, die niet persé op het sportcomplex van svHoutwijk hoeven plaats te vinden (bv. vissen, klaverjassen, biljarten, Walking Football, etc.).Op deze website vind je een ingekorte namenlijst (naam en geboortedatum) van OUD-RAVANEN, waarbij de woongegevens en de e-mailadressen die in ons bezit zijn, veelal ontbreken of waarschijnlijk onjuist zijn.

Vind jij het leuk om jouw vroegere teamgenoten weer eens te ontmoeten en heb jij nog geen uitnodiging ontvangen, dan verzoek ik jou een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ik stuur je dan per e-mail de meest recente en uitgebreide namenlijst en een reactieformulier, waarop jij naast jouw contactgegevens mogelijk ook de gegevens van andere OUD-RAVANEN kan vermelden. Ook kan je hierop aangeven of jij JAof NEE interesse hebt in het bezoeken van de RAVA-Senioren-Meetings.En als je geen behoefte hebt de RAVA-Senioren-Meeting te bezoeken, hoop ik dat jij me toch wilt helpen met de woongegevens en de e-mailadressen van andere OUD-RAVANEN. Stuur mij ook in dit geval een e-mail. Afhankelijk van de getoonde interesse wordt besloten òf en vanaf wanneer de RAVA-Senioren-Meetings van start gaan en wordt jij hierover geïnformeerd.Ik hoop op het ontvangen van veel reactieformulieren en uiteraard op een hoge positieve respons. Met een vriendelijk sportgroet,Theo Hazebroek

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ps1. Op de website <www.RAVA1930.nl> is een schat aan historische informatie te vinden over RAVA vanaf de oprichting in 1930.

 

Ps2: Op de volgende Link is ook RAVA-historie te vinden: http://dehaagsevoetbalhistorie.nl/club/rava__1970_2004_/