Reacties en Anekdotes

 
5 september 2023
 
Beste Theo,
Die bijlages van Sjaak Bral en Mario van der Ende bij de Rava-Nieuwsbrief #42, vond ik leuk genoeg om aan mijn broer Koos in Den Haag te sturen, mede ook omdat de eigenaar van de Zwarte Vogel een beetje familie van ons is! Het betreft de familie De Zwart en daaruit moge dan de naam van deze winkel blijken! “De Zwarte Vogel”.

Als jochie (dus alweer zo'n 70 jaar geleden) ging ik weleens met mijn pleegvader Jan Kau mee naar deze winkel om b.v. duivenvoer te kopen. Deze pleegvader Jan was weer familie van Alex de Zwart! Alex was getrouwd met de zus van Jan Kau, Mies geheten!
Alex de Zwart was weer directe familie van de eigenaar (ik dacht een oom?) van De Zwarte Vogel en kwam daar ook weleens.
Deze Alex kwam uit een gezin van 21 kinderen en als die ome Alex daar verhalen over ging vertellen dan lag je dubbel van het lachen!
In de Zwarte Vogel was het net een Haags koffiehuis. Harry Jekkers zou hier een aparte show over hebben kunnen schrijven, maar volgens mij kwam ie daar niet!
Gemiste kans, Harry!! 😂
 
Na ontvangst van de bijlages van jouw e-mail van de laatste Rava-Senioren-Meeting, schreef mijn broer het volgende:
Met heel veel interesse alles gelezen en in antwoord hierop:
 
1. ADO verleden:
Dat verhaal van 'de Kromme' is me bekend en ook Joop Jochems bij ADO was een genot om naar te kijken.
Ik heb hem persoonlijk nog gekend uit de periode dat hij voetbalde bij Postduiven (onze buren aan de overkant in Madestein).
Hij was echt kampioen in het verzamelen van gele kaarten wegens 'bikkelen'.
 
2. de Zwarte Vogel:
Vele jaren later na jouw bezoek aldaar ben ik ook regelmatig in de Schalk Burgerstraat geweest bij de Zwarte Vogel. Dit kwam omdat de zoon van ome Alex (Charles) bij ons voetbalde bij ADS.
Ben ook enkele keren mee geweest met de fam. de Zwart om te gaan vissen.
Het is één keer geweest dat Charles mij 's morgens heel vroeg kwam halen om te gaan vissen. Hij scheurde de Cornelie van Zantenstraat uit en bijna aan het einde liepen er duiven (toeval ?) op de middenweg.
Charles dacht er niet over om af te remmen en boing-boing-boing onder de auto.
Achterom kijkend zag ik alleen maar veertjes door de lucht gaan. Charles had daar 'n mening over: Dat zijn geen duiven, dat zijn luchtratten. Voor duiven moet je bij ons zijn.
Zo zie je maar weer dat de wereld toch heel klein is.
 
 
 
11 december 2021
 
Laatste rustplaats van een oude landgenoot.
 
Hi Theo,
Ik was vanochtend op het kerkhof van een nabije gemeente. Ik had je al verteld dat jullie Pim daar begraven ligt. Ik wou je via enkele pictures zijn graf laten zien. Jammer dat ie niet meer zo mooi schoon is als enkele jaren terug. De weersomstandigheden hebben er grip op gehad zo te zien. Toen ik nog fietste ben ik regelmatig bij zijn graf gestopt. Imposant.
Afbeelding met lucht, buitenAutomatisch gegenereerde beschrijving
 
Bon, ik ga verder met mijn besognes, dit was even tussendoor.
Groetjes, Ivano 
 
16 augustus 2021
 
Dank voor de nieuwsbrief. Leuk om van de RAVA Senioren te horen.  Het is begrijpelijk dat de volgende reünie is uitgesteld. Het blijft voorlopig, denk ik, allemaal onzeker, vanwege de corona golven.  Ik hoop dat het iedere Senior tot nu toe goed gegaan is, inclusief familieleden. Grappig dat je op de Dedemsvaartweg woont.  Ik heb van mijn 2de tot en met mijn 18de in dat buurtje gewoond, vlakbij, in het laatste blok van de Oosterhesselenstraat, tegenover de schooltjes. Er woonden er wel meer RAVA senioren, zoals de Evers,  Hoogenboom, van der Steen.  Op de Kardinaal de Jong school zaten er nog veel meer. Een van de onderwijzers, de broer van van Lieshout en de lesgevende fraters stuurden een hoop kinderen naar RAVA. 
 
Groet, Louis Niessen
 
29 december 2020
 
Beste Ravanen,
 
Wie gebruikte in onze RAVA tijd in het doel al de Dropkick  ??
 
Onze Piet Hierck !!!
  
Groeten van Anton Hendrix en een goed 2021
 
24 december 2020
 
(naar aanleiding van de Memories van Paul Schönherr)
 
Paul, Paul, Paul! Ik heb het nog zo gezegd toen we ten huize van onze vriend Ruud Schrijver een mini-reünie hadden (met mijn voortreffelijke erwtensoep): A-junioren 3 werd kampioen en daar "mocht" ik, miskend talent, ook deel van uitmaken. Leider was Han van Zee. Een aantal spelers van dit elftal ging daarna naar A1, waar mijn oom Bertus de Koning leider van was. Ik was daar helaas niet meer bij, maar dat lees je in mijn memorie.
 
Leuk trouwens, de foto's van onze vakanties in Duitsland en Spanje. Ook leuk dat veel jongens (nu oude mannen) elkaar nog steeds zien. Dat zegt veel over onze goede oude tijd!
 
Bert van der Snoek   
 
30 maart 2020
 
Beste Theo,
 
Naar aanleiding van de nieuwsbrief heb ik een opmerking. Mijn broer is inderdaad Theo. Maar in de galerij staat een geboortedatum die niet klopt. De juiste datum is 22-12-1939. In de oude ledenlijst zal ik vermeld staan als Martien, vernoemd naar mijn vader. Hij was bestuurslid en teamleider.
 
Vriendelijke groeten,
 
Martin Jungschläger.
 

7 januari 2020


Goedenavond Peter en Nol,

Ik zag jullie mailadres in Rava1930 staan en dacht ik stuur de enige foto (RAVA 5 / B2 Junioren, seizoen 1977-1978) die ik heb aan jullie. Ik ben de voetballer geheel rechts onderin. Mijn naam is Peter Beekhuizen en ik woonde in de stieltjesstraat 39 in Den Haag. Dries Weber hebben mijn ouders gekend en hij kwam wel eens thuis bij ons in mijn jeugd! Ik las dat hij vorig jaar overleed op 89 jarige leeftijd, ik herinnerde hem als een bijzonder aardige man, RIP.

Tot zover 👍

Groet, Peter Beekhuizen

 
 

Regio - Den Haag

44

|woensdag 11 december 2019

Al bij leven een legende

Een bevlogen bestuurder en columnist met een scherpe pen. PRIVÉFOTO

 

Dries Weber 1929 - 2019

NICOLETTE VAN DER WERFF

Met zijn uitgesproken mening, en zeker ook zijn snor, was hij een beroemdheid in de Haagse voetbalwereld. Dries Weber spande zich ook in voor gebarentaal en voor padvinders.

D ries Weber (11 december 1929 - 15 november 2019) was een levende legende in de Haagse voetbalwereld. Als roodharig jongetje dat opgroeide in Transvaal, en voetbalde bij RAVA, moest hij het niet hebben van zijn techniek, maar van zijn inzet in het veld. Die inzet had-ie. Niet alleen in de sport. Terwijl Dries naam maakte als uitgesproken en betrokken vrijwilliger in diverse Haagse sportbesturen, was hij ook op andere terreinen actief. Zo brak de Hagenaar met de markante snor een lans voor gebarentaal binnen doveninstituut Effatha in Voorburg. Hij vond het, als vader van een pupil van Effatha, van de gekke dat de leerlingen niet met hun handen mochten 'praten'. Het lukte hem om het instituut te overtuigen van het nut van de gebarentaal en het als vak te gaan onderwijzen.

Overdag werkte Weber als verificateur bij de VNG. Met een kritische blik checkte hij de cijfers van instanties en subsidieontvangers. Hij was scherp en bij de pinken en had nooit lang nodig om te zien waar de schoen wrong. Een talent waardoor hij veel gevraagd werd om mee te denken of mee te besturen. Dries zat in schoolcommissies, in het bestuur van de Judo Bond Nederland en in het bestuur van de Federatie Scouting Europa. Hoewel hij zelf nooit padvinder was geweest, stond hij wel aan de wieg van scoutinggroep Ashanti in Zoetermeer. Dries maakte zich immers graag nuttig. Toen de padvinderij een beroep op hem deed, was hij ze graag ter wille. Maar als hij voor een scoutingevenement in het buitenland moest zijn, organiseerden de padvinders wel een hotel, of tenminste een comfortabel bed bij een gastvrije familie, want van kamperen hield Weber niet.

 

Binnenhof

Weber had een uitgesproken mening die hem een goed gelezen column op de voorpagina van het sportkatern van Het Binnenhof opleverde. Zijn stukken over het Haagse amateurvoetbal werden in menige koffietent besproken en maakten hem ongekend populair. Maar ook gevreesd, want Weber nam geen blad voor de mond.

Desondanks behaagde het de koningin om hem te ridderen. De stad Den Haag maakte hem ereburger. Ook de paus onderscheidde hem, net als wijkvereniging Houtwijk die Dries de Zilveren Wichelroede gaf. Talloze sportbonden en Haagse verenigingen maakten hem erelid. Een geweldige staat van dienst die slechts mogelijk was doordat hij was getrouwd met een Wateringse die de stille kracht op de achtergrond was. Een ziek kind of de huishoudelijke taken stonden nooit in de weg van zijn activiteiten als vrijwilliger. Iets dat Weber, vader van zes kinderen, pas later goed besefte. Weber schreef twaalf boeken en had een vaste rubriek in het wijkblad van Houtwijk. In zijn column Koffiehuis Bram kwam de hele wereld voorbij.

Toen Weber weduwnaar werd was dat een groot verdriet voor hem. Zijn tweede huwelijk gaf hem troost. Net als het schrijven en de sport. Helaas werd hij vijf jaar geleden wederom weduwnaar. Tot op het laatst voelde hij zich een echte Ravaan, al heet zijn club allang geen RAVA meer maar sv Houtwijk.

Na een korte periode van afnemende gezondheid overleed Dries Weber op 89-jarige leeftijd.

 
23 november 2019, Afscheid Dries Weber
 
Een markante persoonlijkheid is niet meer. Ik denk dat het niet beter verwoord had kunnen worden. Dries, ruim 77 jaar lid van sv Houtwijk maar in hart en nieren  toch vooral een Ravaan van het eerste uur. Hij vertelde mij eens dat hij bij RAVA terecht was gekomen nadat ADO, waar hij zich wilde aanmelden, had geadviseerd dat het misschien beter was dat hij zijn voetbal kwaliteiten bij een club op een wat lager niveau zou gaan ontwikkelen. Bij RAVA bleek verdere ontwikkeling op dat gebied een brug te ver maar ontwikkelde hij zich wel tot een bestuurslid van de buitencategorie.Deze bestuurlijke kwaliteiten zette hij in voor de club maar zeker ook voor het amateurvoetbal in zijn algemeen. Menige KNVB BOBO brak het zweet uit zodra Dries zich richting microfoon begaf om uit te leggen waar het bondbureau de plank mis sloeg of om kritische kanttekeningen te plaatsen bij het gevoerde beleid. Hij was ook uitstekend in staat om zijn mening en visie helder te verwoorden en aan het papier toe te vertrouwen met zijn messcherpe pen.  De bestuurlijke carrière van Dries bij RAVA begon in 1965 in de functie van Penningmeester. In 1973 ruilde hij deze functie in tegen die van secretaris. Dit deed hij tot 1995 om tussen 2000 en 2002 nog een keer een comeback te maken. Dries was ruim 32 jaar bestuurslid van zijn cluppie en werd daarvoor door de leden beloond met een erelidmaatschap.Los van zijn bestuurlijke taken bleef hij nog tot op hoge leeftijd actief als voetballer en scheidsrechter. Een thuisfluiter was hij niet en hij had er geen moeite mee om onze lastige elftallen te fluiten. Zo werd hij vanuit het bestuur tijdelijk als leider aangesteld bij een ietwat druk en mondig elftal met jongens als Theo Das, Paul v.d. Broek, Michel Jordaan en Ron Sebel. Zelf liet hij het competitievoetbal op een gegeven moment voor wat het was, maar de trainingsavonden op de vrijdag sloeg hij nooit over. Met twee dik ingezwachtelde knieën en onder het af en toe uitdelen van een flinke bodycheck hield hij het nog lang vol. Vooral ook om daarna nog even flink na te bomen over het cluppie en de ontwikkelingen binnen het amateurvoetbal.  Hoewel ik Dries natuurlijk al kende als secretaris van de club  leerde ik hem pas goed kennen toen ik in 1985 ook toe mocht treden tot het bestuur als wedstrijdsecretaris. Daarvoor had ik mij samen met o.a. Ben van Lieshout bezig gehouden met het zaalvoetbal binnen de club. Dat RAVA deel ging nemen aan de zaalvoetbalcompetitie, was toch vooral ook te danken aan Dries. In 1978 wilde een aantal jonge senioren een zaalvoetbal afdeling beginnen. Het toenmalige bestuur liep daar niet warm voor omdat er ook op trainingsavonden zaalvoetbal werd gespeeld en men bang was dat de selectiespelers dan de verkeerde keuze zouden maken. Dries was degene die het bestuur er uiteindelijk van wist te overtuigen dat het dom zou zijn als er een aparte zaalvoetbalvereniging opgericht zou worden. Hij zag in hoe snel deze sport zich ontwikkelde en wist zijn medebestuurders er van te overtuigen dat het goed was als RAVA zijn eigen zaalvoetbal afdeling zou krijgen. Hoewel altijd kritisch, stond Dries altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en was hij bereid zich aan te passen. Wat het zaalvoetbal betreft zag hij het zeker goed. Uiteindelijk groeide deze afdeling uit tot 10 senioren- en 6 jeugdteams. Ook Dries zelf werd actief in een team met o.a. Kees Zandvliet, Jerome Schellings, Leo van dalen en Ton van der Snoek. Dit team speelde ooit een legendarische wedstrijd in de Marimbahal. Vanwege het late aanvangstijdstip van de wedstrijd (tien over half twaalf ’s-Avonds) trad het volledig team aan in pyjama. Het haalde daarmee de Haagsche Courant als Team van de Week.Als bestuurder heb ik Dries leren kennen als accuraat, serieus en vooral ook vasthoudend. Nooit waren de vergaderstukken en actielijst te laat. Dries was behalve criticaster van de voetbalbond ook zeer kritisch naar de gemeente ten opzichte van het door haar gevoerde sportbeleid. Als bestuur vroegen we ons wel eens af of dit de belangen van ons eigen cluppie niet schaadde. In de praktijk bleek dit mee te vallen, want als het er op aankwam dan had Dries de feiten wel goed op een rij staan en wonnen we op basis hiervan menige discussie met de gemeente. Ik kan me een moment herinneren dat we Dries, in goed overleg met hem, een keer thuis lieten bij een lastig gesprek met de gemeente. Ze moesten het doen met Ton Rutgrink die toen voorzitter was. Ook Ton was niet op zijn mondje gevallen en de ambtenaren waren volstrekt van slag omdat ze RAVA alleen maar met Dries konden associëren.Ik heb me wel eens afgevraagd waarom een man met zoveel ervaring en statuur nooit voorzitter van de club is geworden. Los van dat hij volgens mij de ambitie niet had en weinig ophad met het ceremonieel van de functie, denk ik volgens mij ook dat het hem teveel zou beperken in zijn “vrijheid” om te zeggen en te schrijven wat hij van iets vond. Hierin wilde hij zeker niet beperkt worden. Hij was ook de man die ervoor zorgde dat we de club bestuurden volgens hetgeen we hier met elkaar over hadden afgesproken in onze Statuten. Dit heeft mij erg geholpen toen ik zelf voorzitter mocht worden van de vereniging. Dat was in de tijd na de gedwongen verhuizing uit het Zuiderpark. Die verhuizing was niet tegen te houden en uiteindelijk zijn we door de contacten van Dries bij de gemeente in Houtwijk terecht gekomen. Een nieuwe huis maar zeker niet direct een nieuw thuis voor de Ravanen. Dries was echter pragmatisch, zeker als het om zaken ging die je toch niet kon veranderen. Zo ook bij de fusies die volgden en de naam RAVA langzaam veranderde in die vansv-Houtwijk. De ledenvergaderingen waarop dit besloten moest worden waren lastig en ook emotioneel. Maar van Dries heb ik geleerd dat je de feiten goed op een rij moet hebben om te kunnen overtuigen. Vaak had ik al uitvoerig met hem over deze zaken gesproken. Het hielp daarbij enorm dat hij op die Ledenvergaderingen uiteindelijk ook, weliswaar met gezonde tegenzin,  pleitbezorger werd van de voorgestelde veranderingen. Los van de feiten was het zeker ook zijn senioriteit, die maakte dat de angel uit de discussie werd gehaald en het onvermijdelijke besloten werd.De laatste jaren waarin ik zelf ook niet meer actief was als bestuurder spraken we elkaar nog regelmatig op zondag, uiteraard aan de bar. Hij bleef nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de club maar zocht toch vooral het gezelschap van het vaste cluppie oud-Ravanen dat altijd aanwezig was. Lekker bomen over vroeger of andere zaken die de wereld bezig hielden. Uiteraard onder het genot van een Koninkje in zijn eigen glas. Zijn slechte mobiliteit maakte dat dit soort bezoekjes steeds minder vaak voorkwamen en nu definitief tot het verleden horen. We zullen ze missen. Een groot Ravaan is heengegaan. Dries bedankt voor alles wat je voor mij en de club gedaan hebt.

Ed Jacobs
 
21 november 2019
 
Dries Weber, een legende waar Rava veel aan heeft te danken  en ONZE club onder de aandacht  bracht  en ook naar buiten toe veel bekendheid genoot. DOLLE DRIES  was een ere/naam om in de gaten te houden. Het is zomaar een voorstel om de naam van Dries Weber ergens aan te koppelen omdat we hem niet zullen vergeten.
 
Succes en tot gauw. Groeten Wiek.
 
 
Dries Weber op 89-jarige leeftijd overleden
 
Dries Weber op 89-jarige leeftijd overleden
 
Dries Weber is vrijdag op de leeftijd van 89 jaar overleden. Wie van de ouderen kent hem niet in de voetballerij in de regio Haaglanden?
 
Dries Weber werd op 16 november 1942 lid van RAVA. Hij voetbalde er, maar diende de club in het Zuiderpark vele jaren als bestuurslid. RAVA speelde destijds op de plek waar nu de atletiekbaan ligt, samen met VVP. Ook was hij vele jaren de drijvende kracht achter Belangencommissie Zuiderpark. Ook na zijn bestuursperiode bleef hij zijn club volgen, ook na de verhuizing was hij nog veelvuldig bij zijn club – tegenwoordig sv Houtwijk geheten - te zien.
 
KNVB
Ook was Dries Weber actief binnen de ‘grote’ KNVB en de ‘Haagse Voetbal Bond’. Vele jaren was hij in de tijd dat de KNVB afdeling ’s-Gravenhage nog bestond Afgevaardigde Amateurvoetbal in Zeist. Vaak sprak ik Dries over het wel, maar ook het wee van het Haagse voetbal, al op Suezkade (waar toen het bondsbureau van – kortweg - de HVB was gevestigd) maar ook tijdens de periode aan de IJzerwerf. Dries was altijd nadrukkelijk aanwezig tijdens regio- en Algemene Vergaderingen van ‘Haagse Voetbal Bond’. Logisch hij verdiepte zich in de materie, wist waar hij het over had. Hij was een kritische afgevaardigde, die alles prima kon verwoorden, maar vooral ook zeer vaardig was met de pen.
 
Columnist
Logisch dat hij in een ver verleden werd gevraagd als columnist bij de sport van het toenmalige dagblad Het Binnenhof. Later deed hij hetzelfde voor de Haagse Courant. Toen wij begonnen met Haaglanden Voetbal deed ik ook niet vergeefs een beroep op Dries om periodiek een column af te leveren. Hij heeft dat vele jaren gedaan. Na de finale op onze finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi destijds bij VELO namen wij afscheid van Dries Weber als columnist van onze website. Een gemis, want Dries bleef - tot op hoge leeftijd - prachtige, kritische en humorvolle columns produceren.
 
Op 11 december had Dries de fraaie leeftijd van 90 jaar bereikt. Dat mocht helaas niet zo zijn. Dries, bedankt voor alles wat je voor het Haagse voetbal hebt gedaan en betekend. Een markant persoon, niet in de laatste plaats door zijn prachtige snor, is heengegaan.
 
Ton Beije, hoofdredacteur Haaglanden Voetbal
 
17 november 2019
 
Ha Theo,
 
Triest nieuws op West Nieuws: Dries Weber is overleden. Voor hem misschien minder triest; hij was al jaren erg neerslachtig na het overlijden van zijn tweede vrouw, zijn maatje. Ik trof hem meermalen en dan klaagde hij steevast dat hij er niets meer aan vond. Een trieste man met een triest einde.
 
Ik neem aan dat je dit "Drieste" nieuws doorgeeft op jouw oude Ravanen site.
 
Groet, Bert van der Snoek

 
 
 
HomeColumns & OpinieFeyenoord heeft maar één probleem
bron: ANP | Trainer Jaap Stam
 
Feyenoord heeft maar één probleem
Wie heeft er schuld aan het verlies van Feyenoord tegen Ajax, zondag – trainer Jaap Stam, inconsistent bestuursbeleid, het kunstgras? Frank Heinen heeft een vermoeden.
 
Gepubliceerd op:28/10 | 2019
 
Geschreven door:Frank Heinen
Zondagmiddag stond Feyenoord na zeven minuten met 2-0 achter tegen Ajax. Knap, al stond het de enige keer dat ik ooit tegen Ajax (A2) speelde al na vier minuten 2-0. Baas boven baas. Ik weet niet of Feyenoord-supporters er op dit moment ontvankelijk voor zijn, maar wat ik maar zeggen wil: het kan altijd slechter. Jaap Stam krijgt de schuld. De schuld staat hem ook uitstekend. Op het eerste gezicht lijkt Jaap Stam een barse visserman die onder alle omstandigheden aan dek blijft – op zijn hoofd past ook een prima zuidwester – maar door die verweerdheid kiert het schuldbewustzijn van een hond die even tien minuten alleen is gelaten en al het meubilair heeft ondergepist. Dat was als voetballer al zo: bij elk compliment dat Jaap Stam ontving voor zijn briljante verdedigen, zag je hem even slikken. Alsof hij wist: ik ben niet Beckham of Frank de Boer of zelfs maar Reiziger of Zenden of Raimond van der Gouw. Ik ben gewoon maar Jaap Stam en ’s zondags ga ik in ruil voor veel geld op spitsen zitten.
Jaap Stam de voetballer. Altijd de oplossing, nooit het probleem. Tegenwoordig is Jaap Stam trainer. Soms draagt hij zelfs een kostuum. Onder zijn leiding is Feyenoord inmiddels afgezakt tot de twaalfde plaats, het team doet denken aan het elftal dat een aantal jaar geleden met 10-0 van PSV verloor. Toen was Mario Been nog trainer, een man die dacht dat zijn inspirerende aanwezigheid al oplossing voldoende was. Jaap Stam weet wel beter: zijn aanwezigheid alleen is nooit de oplossing.
Journalisten denken dat Jaap Stam het probleem is.Jaap Stam denkt dat individuele fouten het probleem zijn.De individuen die al die fouten maken denken dat de verwachtingen van de supporters het probleem zijn.De fans denken dat het aan de spelers ligt.
De beste spelers denken dat pech en tegenslag het probleem zijn. De middelmatige spelers denken dat het probleem is dat zij niet belangrijk genoeg zijn.De spelers die al maanden slecht in conditie zijn, denken dat hun conditie het probleem is.
De spelers die in uitstekende conditie zijn, vrezen dat hun gebrek aan aanleg het probleem zou kunnen zijn.De wisselspelers weten dat het werkelijke probleem is dat zij niet worden opgesteld.De spelers die ooit zijn opgesteld en er niks van bakten, geloven dat de omvang van het stadion het probleem is.De spitsen denken dat een gebrek aan aanvoer vanuit het middenveld het probleem is.De middenvelders zijn ervan overtuigd dat hun aanvoer in elk geval het probleem niet kan zijn.Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, die lang het probleem leken, vragen zich opeens af of zij misschien toch niet het probleem waren. Mensen die Senesi hebben gescout, weten zeker dat kunstgras het probleem is.Mensen die Senesi hebben zien spelen, zijn er zeker van dat de mensen die Senesi hebben gescout het probleem zijn.(Senesi zelf vreest dat hijzelf ook wel een beetje het probleem zou kunnen zijn.) Chronische optimisten geloven dat het heel snel achterkomen tegen Ajax het voornaamste probleem is.
Tactiekspecialisten stellen vast dat de tactiek sowieso ook een probleem is. Analisten die tactiekspecialisten aanstellers vinden, zien zo veel problemen dat ze niet eens aan de tactiek toekomen. Giovanni van Bronckhorst-fans vragen zich of de trainerswissel niet toch een probleem is.
 
Jaap Stam-liefhebbers moeten eerlijk toegeven dat het aanstellen van een trainer die er bij Reading en PEC niet buitensporig veel van gebakken heeft, in theorie een probleem zou kunnen zijn. De supporters die ’s avonds laat naar de spelersbus komen om zich af te reageren, geloven dat onwil vanuit het universum het probleem is. De fans van andere clubs die met leedvermaak toekijken hoe supporters ’s avonds laat naar de spelersbus komen om zich af te reageren, geloven dat supporters die ’s avonds laat naar de spelersbus komen om zich af te reageren het probleem zijn. Steven Berghuis zegt tegen zichzelf dat hij het ondanks alle problemen om zich heen zo gek nog niet doet.Analisten geloven dat bestuurlijke onrust het probleem is.De tijdelijke bestuurders geloven dat een gebrek aan consistent beleid het probleem is. De voormalige bestuurders geloven dat de dikke vinger in de pap van rijke fans het probleem is. De toekomstige bestuurders geloven dat het probleem is dat zij nog niet gebeld zijn om de problemen op te lossen. Mensen die een nieuw stadion willen, geloven dat De Kuip het probleem is. Mensen die verliefd zijn op De Kuip, zijn bang dat een nieuw stadion een volgend probleem zal worden.De verantwoordelijken voor de jeugdopleiding zijn ervan overtuigd dat het gebrek aan doorstroom het probleem is. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de doorstroom weten dat de kwaliteit van de jeugdopleiding het probleem is. Mensen op kantoor geloven dat Johan Derksen het probleem is.
Johan Derksen weet honderd procent zeker dat Dirk Kuyt het probleem is. Dirk Kuyt gelooft dat er geen probleem is dat Dirk Kuyt niet kan oplossen. Amsterdamse journalisten vragen zich af of RTV Rijnmond het probleem zou kunnen zijn.
Willem van Hanegem gelooft het probleem is dat de tijd na 1993 gewoon is blijven doorgaan. Volgens mij heeft Feyenoord maar één probleem. En dat is dat al die mensen een beetje gelijk hebben.
 
9 september 2019 
 
De sportieve loopbaan van: 
 
Naam: Aloysius (Wiek) Hermans
 
Geboortedatum: 08-04-1936 
 
Jeugdlid: 1945 o.l.v. Mr. Lucassen. Pupillen, gewone schoenen met lederen zool reepjes. 
 
1948: kampioen C elftal 
 
1950: kampioen B elftal. Als herinnering 2x een oranje zwarte hoekvlag met elftalnaam. 
 
1952: kampioen ongeslagen met Rava A. Uitnodiging Haags Jeugdelftal.
 
Debuut Rava 1, lichtwedstrijd VUC. 
 
1953-1967: 1e elftalspeler: ca. 250 wedstrijden. 
 
1957: kampioen 4e klasse. 
 
1961: kampioen, promotie 3e klasse. 
 
1973: winnaar Harry De Hartogh beker. 
 
v.a. 1967 t/m 1989: trainer bij diverse verenigingen in de regio. 
 
Hobby's: Tennissen, fitness, shanty koor! 
 
Wens dat we tot in lengte van jaren elkaar trouw blijven.
 
 
8 juli 2019
Frans Laarhuis,  moest vorige week toevallig  (?) nog aan hem denken. Goeie vent inderdaad, potverdorie veel te jong. Net 60. Triest.Groet,Frans Macco
3 juli 2019
 
Tijdens mijn spelersloopbaan bij Rava had ik soms de gewoonte de voornaam van een tegenspeler te onthouden. Zo gebeurde het dat tijdens een wedstrijd tegen Oranjeplein ik tussen de keeper hun laatste man of terwijl “Henkie” stond. Henkie kreeg een bal aangespeeld en ik riep “Henkieee losss”. Henkie stapte over de bal, keek om en zag dat ik met een glimlach met de bal op zijn keeper af liep.
Ik verloor door het lachen de controle over de bal en miste dus een unieke kans. Inmiddels kwam Henkie al vloekend, scheldend, armenzwaaiend als een dolle op me af en wilde me een enorme doodschop geven. Ik sprong net op tijd weg en Henkie miste mij maarrr hij schopte uit volle kracht een kleine meter gras uit de grond en bleef kermend en spugend liggen, hij wilde overeind komen wat niet lukte, echter met hulp van zijn medespelers werd hij hinkend naar de zijlijn gebracht.Zoals het toen gewoon was liep ik mee en vroeg onderweg “Henkie, zal ik voor je bidden voor een spoedig herstel?”Henkie stond even stil haalde diep adem en sprak mij toe met de legendarische woorden “JIJ LELIJKE, VUILE, VIEZE, LANGE ROOMSE DWEIL, LOOP NAAR DE HEL!!!”.Wijselijk bleef ik stil terwijl mijn medespelers op afstand genoten van het tafereel. De huichelaars!
Ik ben wel na afloop zonder om te kleden snel op de fiets naar huis gesprint om daardoor vooral de klappen van de Oranjeplein aanhang te ontlopen. Jaren later kwam ik Henkie op de boulevard onverwachts tegen. We stonden stil, keken elkaar aan en glimlachten en herkenden over alles van weleer. Wel jammer dat Henkie een stok nodig had om zich staande te houden. Mijn eerste vraag was dan ook: “joh Henk hoe gaat het ermee?”. Hij reageerde met “langzaam vooruit”. Jjaaa, dat zag ik al” zei ik, “soms met je verkeerde been uit bed gestapt” vroeg ik hem.Hij keek me link aan, weer was het even stil en hij vroeg “ga je door met zuigen?” Ik zei tegen hem “goh dat zei je vrouw vannacht ook al”. Henk deed net of hij dat leuk vond en stelde plots voor om alsnog een pilsje te pakken en er dus niet langer bij stil te staan. Toch was ik nieuwsgierig of Henk met zijn mankement er al lang mee rond liep. Hij zei uit zichzelf dat een paar weken terug hij mee deed aan een oude lullen wedstrijd waar hij na een mislukte schijnbeweging de wedstrijd niet uit speelde. Henkie’s probleem is nu waarschijnlijk een voetbalknietje.
 
Ik ben er zeker van dat het best goed zal komen. Terwijl de zon langzaam onder ging, raakten wij nog een paar goudgele rakkers, namen daarna met een big smile afscheid van elkaar.Een schouderklop en een stevige poot en een glas in de hand bracht een eind aan een zeldzame ontmoeting.
 
 
Proost, Wiek.
 
30 juni 2019 
 
Laatst ontmoette ik Liesbeth Kaats, waarbij zij o.a. de volgende anekdote vertelde. In de jaren ’70 ging zij met de vier Tonnies, t.w.: Ton de Zwart (bijnaam ‘Rood’), Ton Hazebroek (bijnaam ‘Ger’), Ton van der Snoek (bijnaam ‘Snoek’) en Ton Kaats, naar de bioscoop. Op gegeven moment was ‘Rood’ verdwenen en troffen zij hem na afloop in de aula van de bioscoop. Zijn verklaring van zijn vertrek was, naar de herinnering van Liesbeth, dat hij de ‘oorlogsfilm’ te spannend vond. 
 
Sportgroet namens Liesbeth aan alle Oud-Ravanen.
 
28 juni 2019 
 
Bert van der Snoek, Paul Binnerts en Ruud Schrijver (van links naar rechts op de foto (zie op onze website: www.rava1930.nl> RAVA senioren 2019> foto’s), zijn sinds de juniorentijd, dus meer dan vijfenvijftig jaar, bevriend. Begin juni hebben ze dat gevierd door zonder hun dames Beatlestad Liverpool te bezoeken. Centraal stond een soort excursie, de Magical Mistery Tour, met stops op plaatsen waar Paul, John, George en Ringo zijn opgegroeid en hebben gewoond, en als sluitstuk een bezoek aan de Cavern Club, die nog in originele staat verkeert. Een ander hoogtepunt was de wedstrijd Nederland - Engeland bekijken in een pub. 'We' wonnen, maar de Engelsen in de pub hadden nauwelijks interesse in de wedstrijd, zodat ze die niet eens konden sarren. Maar misschien was dat wel zo veilig... 
 
Groet, Bert
 
23 juni 2019
 
Beste mensen,
 
In de jaren '60 waren Bert van der Snoek en ik actief in de redactie van "Tussen het drietje en het vijfje", het door Cees van Lieshout opgerichte maandblad van de jeugdafdeling. Bert en ik interviewden tal van mensen in de voetbalwereld, onder wie bijvoorbeeld Coen Moulijn, Dennis Neville, Ernst Happel, Willy van der Kuijlen en Mick Clavan. Op enig moment stopte de uitgave en/of verdwenen wij vanwege studie of verhuizing uit beeld en werd ons persoonlijk archief overgedragen. In de loop der jaren is dat verdwenen. Wellicht is er iemand die exemplaren nog in zijn bezit heeft. In dat geval hoor ik dat graag, want ik ben na meer dan 50 jaar wel heel erg benieuwd of mijn herinneringen aan wat we meemaakten en vervolgens publiceerden klopten.

Groet, Hans Hierck
 
16 juni 2019
 
Beste Theo,
 
Allereerst complimenten voor jouw inzet hetgeen zeer gewaardeerd wordt. V.w.b. de uitnodiging voor de door Aad te geven Padel demonstratie, zal ik niet aan meedoen omdat mijn coach het niet raadzaam acht om mijn ambities en voorbereidingen te riskeren voor dit evenement waar het er zeker heel heet aan toe zal gaan. Wel zal ik er voor zorgen lijfelijk te bekijken in hoeverre dit spel voor elke deelnemer positief te volgen is, want ik heb enige tijd terug gezien hoe de frustraties tijdens en na een wedstrijd voor menigeen te veel werd. Maar dankzij psychische hulp tijdig weer redelijk zichzelf werden en dus zelfmoordpogingen voorkomen.
Wel zal ik zeker na afloop genieten van de ervaringen en voor Aad te hopen op toch een succesvol initiatief.
 
Succes  en groeten, WIEK
 
(Redactie: de RAVA-Padel-Reünie op 14 juli 2019, gaat helaas bij gebrek aan belangstelling niet door.)
 
16 april 2019
 
Even aanhakend op het artikel van Ton van der Snoek in de jubileumeditie 70-jaar RAVA. Ton’s voorbeeld was altijd Rinus Israël en zo speelde hij ook. Hard maar fair. Over Rinus Israël overigens een aardige anekdote.Een goede vriend van mij, een Amsterdamse Mokumer George Cerneus geheten, was in de jaren dat Rinus trainer was bij PEC-Zwolle op vakantie in de buurt van Zwolle. Op een dag zat hij ergens met zijn vrouw samen in een restaurant toen daar Rinus in trainingspak met bal onder de arm kwam binnen wandelen. Ze bleken daar trainingskamp te hebben of zoiets, dus vandaar.  George wist even niet wat hij zag, maar schoot overeind en ging direct op Rinus af. Als echte Amsterdammers onder elkaar hadden ze een heel leuk gesprek en op slot vroeg George aan Rinus om een handtekening. Eén van zijn zoontjes was een voetbalfanaat, die ook altijd om handtekeningen vroeg en George zou hem eens echt verrassen. Thuis gekomen zei hij tegen zijn zoon: “Ik heb nu een handtekening voor je van een beroemde voetballer die jij zeker nog niet hebt!” Zijn zoon keek hem blij verrast aan en nieuwsgierig  als hij was wilde hij ‘m direct zien. Zijn vader haalde het papier, waarop Rinus iets  aardigs had geschreven en voorzien had van een fraaie handtekening tevoorschijn en gaf het trots aan zijn zoon.Die staarde even naar het papier, keek zijn vader en zei: “Wie is dat, die Rinus Israël?”“Nou Henk,” zei George tegen me: “Op dat moment voelde ik me ineens een heel oude man worden!” Zo zie je maar, dat alles vergankelijk is! 😊
Groet, Henk van der Spek
23 maart 2019
 
Onderstaand artikel is op 4 december 2009 gepubliceerd in het digitale clubblad van RAVA, ter gelegenheid van de 80everjaardag van Dries Weber en is voor publicatie op onze website ingezonden door Peter Grootscholten.
 
AD MULTOS ANNOS

Ik begin deze bijdrage met een kort citaat van een BR (= bekende Ravaan):
“Uw scribent kan in diepe weemoed terug denken aan dat mooie plekje in dat mooie park”
 
Een prachtige tekst met een klassiek taalgebruik. De vraag is natuurlijk “Van wie is die
tekst ?” en in het verlengde daarvan “Waar ligt dat mooie plekje in dat mooie park ? “
 
Ik denk dat er niet veel lezers (meer) zijn die de goede antwoorden kunnen geven, de reden daarvan werd door de zelfde scribent zelf aangegeven “Wat moet je met de geschiedenis van ons cluppie. Degenen die daarvan, vanaf het begin, onderdeel hebben uitgemaakt, leven niet meer. Opvolgende generaties sterven geleidelijk uit en de jongsten hebben geen boodschap aan “vroeger”.
Alweer zo’n mooie tekst en alweer melancholisch.
 
Er is maar één man binnen RAVA, die gedurende een reeks van vele, vele jaren dergelijke teksten aan het papier toevertrouwde en dan heb ik het natuurlijk over DRIES WEBER.
Dries wordt binnenkort 80 jaar, reden waarom mij gevraagd werd op gepaste wijze, via ons digitale clubblad, aandacht aan deze gebeurtenis te besteden.  
 
Bij het bereiken van een leeftijd van 80 lijkt het logisch om terug te blikken op het leven van de jarige. Daar is echter geen beginnen aan; Dries is al zolang betrokken bij RAVA (bestuurlijk vanaf 1963) en heeft daarbij zo onvoorstelbaar veel gedaan, dat een boek niet voldoende zou zijn om alles te bespreken. Ik beperk mij dan ook maar tot enige persoonlijk ervaringen en observaties.
 
Hoewel ik Dries al eerder, kende dateren onze eerste nauwere contacten uit 1979/1980. Ik mocht ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van RAVA als “jubileumvoorzitter” optreden, terwijl Dries toen secretaris binnen het bestuur was (hij deed dat overigens van 1973 t/m 1995 en daarna nogmaals van 2000 t/m 2002). Dries imponeerde direct, niet door een autoritaire houding (integendeel zelfs) maar door zijn energieke optreden en (vooral) zijn kennis, ervaring en creativiteit. Dries steunde mij vanaf het begin van onze bestuurlijke contacten op een zodanige manier dat je zelf nauwelijks in de gaten had dat je gesteund werd. Na het 50-jarig jubileum wist Dries mij subtiel te strikken voor het voorzitterschap van RAVA. In de jaren daarna beleefden wij, tezamen met de andere bestuurders, enerverende perioden en momenten.  Van de successen genoot Dries met volle teugen, maar het best was hij als het tegenzat. En het zat nog wel eens tegen; ik denk aan een vervelende aanvaring met de belastingdienst, moeizaam overleg met onze zustervereniging VVP (onder andere arbitrage over de trainingsavonden) en uiteindelijk een moeizaam proces om de gemeente te laten besluiten dat RAVA naar het Houtwijk complex mocht verhuizen. In dergelijke perioden was Dries hyper actief en zijn creatieve geest maakte overuren. Altijd had Dries een Plan B of zelfs C, opgeven kende hij niet. Dat maakte hem tot een geweldige stimulator van de overige bestuursleden én van de hele vereniging.  Daarnaast heb ik Dries altijd ervaren als een groot democraat, hij streed voor zijn opvattingen maar als na een goede discussie de meerderheid een andere kant op wilde dan Dries, dan legde Dries zich loyaal bij neer. Prachtig waren de discussies over het – uit kostenoverwegingen -  terugbrengen van het volume van het clubblad en over het wel of niet handhaven van “gokkasten” in het clubgebouw.
 
Bovendien was (én is) Dries de man van de vlijmscherpe pen. Kijk je kunt dingen vinden of waarnemen, maar iets anders is je mening vervolgens op papier te zetten. Dries is karakterologisch zo gebouwd dat hij altijd van iets iets vindt, dus aan inspiratie geen gebrek. Maar vervolgens was de wijze waarop Dries  zijn gedachten op papier zette uniek; kristalhelder taalgebruik, vrijwel altijd prikkelend qua strekking en doorspekt met humor en een vleugje cynisme. Het is dan ook meer dan logisch dat de “pareltjes” van Dries niet uitsluitend het RAVA-nieuws vulden, maar dat de media gretig gebruik maakten van de talenten van Dries.
 
Uiteraard ben ik niet de enige die grote waardering heeft voor Dries, ik denk dat Dries binnen RAVA de meest “gedecoreerde” persoon is. Hij ontving tal onderscheidingen, waarbij de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia een prominente plaats inneemt (naast het ere lidmaatschap van RAVA).
 
Mij meest recente ervaringen aan Dries op “bestuurlijk”niveau dateren van dit jaar, toen een werkgroep zich boog over de organisatorische situatie bij RAVA. Het is vreemd, maar op het moment dat ik met Dries sprak heb ik nooit een leeftijdsverschil gevoeld, Dries stond en staat met beide benen in de realiteit van de dag. Ook dit jaar was het een genoegen om met Dries te mogen samenwerken, ik kon vaststellen dat zijn geest nog immer vlijmscherp is.
 
Ik dank Dries voor al hetgeen hij gedurende vele, vele jaren voor onze dierbare vereniging heeft gedaan en ik dank hem voor zijn niet aflatende bestuurlijke steun aan mij persoonlijk. Ik beëindig deze bijdrage, waarvan ik het overigens een voorrecht vond deze te mogen schrijven. Tot Dries zeg ik slechts datgene dat hij aan het eind van een jaarvergadering tot zijn lijfspreuk maakte:  AD MULTOS ANNOS. 
 
Ton Rutgrink Ere voorzitter
 
8februari 2019
 
Hi Theo,Droevig nieuws. Johan was, in mijn pupillen en prille juniorentijd, één van mijn idolen. Een kuitenbijter. Als je het al lukte, moest je hem minstens drie keer voorbij om de bal slechts breed te kunnen leggen. Hij werd later ook trainer van de B-junioren. Ik heb wat afgelopen en hij, immer, onvermoeibaar voorop. Mooie tijd. R.I.P. Johan! Grtz, Han Hijzelendoorn
 
7 februari 2019
 
Ha Theo,Triest bericht, maar toch bedankt voor het doorgeven. Ik herinner mij Johan (door mij vroeger gewoon Jan genoemd) heel goed. Hij was zelfs mijn grote voorbeeld als linksback. Gebrek aan techniek compenseerde hij met inzet en wel zoveel dat hij bijna niet te passeren was.
Een jaar of wat geleden kwam ik hem tegen bij een tankstation. Ik herkende hem niet (niet gek, na ca. 45 jaar), maar hij mij wel: :Jij bent toch een Snoekie?" zei hij. Ik voelde mij best gestreeld; mijn oude grote voorbeeld wist wie ik was. Nogmaals dank voor je bericht,Groet, Bert van der Snoek
 
5 februari 2019
 
Beste Theo,Heb voor het grootste deel doorgenomen. Wat een geschiedenis en dan te weten, dat ik heel wat lees, wat ik ook heb meegemaakt.Er komen zo veel herinneringen naar boven, dat ik het er af en toe koud van krijg, maar soms ook warm. Kwam ook deel lid van verdienste tegen, toch wel een beetje trots.RAVA heeft denk ik voor zeer velen een positieve invloed gehad op opvoeding.Jac. Marges : Had dikwijls commentaar, je zal er in een vereniging zo een hebben !!! Soms een beetje dictator-achtig ( vergeef me het woord). Alleen al dat hij zaterdag avond –en zondagochtend nog aanschrijvingen rondbracht om elftallen toch compleet te hebben, ga er maar aanstaan en dan ook jaren lang. Jac. Was wel de enige met een Fordje !!  Herinner me wel dat hij langs het 2eveld reed om bij het kleedlokaal te komen, soms zat er een diepe voor in het veld en had hij de lijnen niet gezien.
Kapelaan Hilhorst : Bij 1ecommunies werd er altijd door een geestelijke op de dag bezoek afgelegd.Zo ook bij ons thuis. Veel familie was er dan. Kapelaan Hilhorst kwam binnen, stelde zich voor . Tante Miep !! : Ik ben niet katholiek getrouwd..  Antwoord van Kapelaan Hilhorst, je geloofd het niet : Maar meid je hebt toch ook een kruis in je broek . Dat was er een die Kapelaan Hilhorst. Derby bij Quick Steps ( Nijkerklaan) Daar ging het altijd heftig aan toe. Wiek  Hermans kon altijd lekker pingelen, zowel voor eigen doel als bij de tegenstander ! Wiek pookte de boel altijd lekker op. Keper Quick steps ( Aad Vis ????)was al enkele malen belaagd als er op hem ingelopen werd. Op een gegeven moment dacht hij handig te zijn, en dacht, dat hij naast het doel stond en lichte zijn voet op om bal uit te laten lopen. HIJ STOND IN HET DOEL. Doelpunt. Met vriendelijke groet, Anton Hendrix  ( 28-08-1935)
 
31 januari 2019
 
Op 18 jarige leeftijd heb als boekdrukker bij drukkerij de Ster het Jubileumnummer RAVA 40 jaar mogen drukken. Drukkerij de Ster was de huisdrukkerij van ‘Van Rijmenam’, gelegen aan de Fruitweg 17 in Den Haag, waarvoor wij ook de interieurs voor de bekende RIJAM-agenda’s drukten. De chef drukkerij was toen de helaas overleden Cees Rommers Sr. Mijn broer Jan werkte hier ook als boekdrukker en tijdens de schoolvakanties kwam Cees Rommers Jr. ook wel eens een zakcentje verdienen.Het boekdrukprocedé is vergane glorie. De overstap naar het offsetprocedé heb ik ook nog meegemaakt en in 1976 ben ik overgestapt in mijn eerste commerciële functie als drukwerk inkoper bij de Postgiro en Rijkspostspaarbank in Amsterdam.Sportgroet, Theo Hazebroek
 
30 november 2018
 
Hallo Theo , Bedankt voor het sturen van de foto en alle inspanningen , die jullie beiden er voor over hebben dit tot een succes te maken ! Ik heb me weer uitstekend vermaakt ! Groetjes , ook aan Frieda !
 
 
30 november 2018
 
Hoi Theo,Hartstikke bedankt voor de prachtige en scherpe foto van die ‘Alte Kameraden’  😊 Nog even een goeie tip!  Iemand moet toch in staat zijn om bij de foto aan te geven, wie er op staan.  Ik kan er sowieso al een aantal opnoemen, maar met elkaar moet dit mogelijk zijn. Misschien dat ik een volgende keer toch ga proberen erbij te zijn. Mijn geboortedatum is : 22-10-1946, ben dus inmiddels al weer 72 maar alles functioneert nog prima. Ik ben ooit begonnen bij RAVA in het 9evan de junioren o.l.v. Bart Faaij. Kwam wat hoger in RAVA omdat ik in een voorafgaand toernooi nogal opgevallen was. Was indertijd een straatvriendje van Lex Schoenmaker (Je weet wel, VDS, ADO, Feijenoord) en we mochten nooit samen voetballen in één straatteam omdat dat voor de anderen niet leuk was.  Lex was aanvaller en ik verdediger en er was voor anderen geen beginnen aan. Ben overigens nog jarenlang met Lex (vriend des huizes) bevriend geweest, totdat ik in 1975 naar Enkhuizen verhuisde. M’n beste vriendenkring in RAVA was Bert Romijn (Daan),  Aad Noordam (Nol), Donald Schönherr, Ton v.d. Snoek en niet te vergeten Ton (Toer) Rutgrink, die  zo’n 10 jaar ook mijn beste schoolvriend was. Kende ook Rudy van Beieren en Dickie Elbers (beiden overleden). M’n  eerste wedstijd was tegen Vredenburg uit. Bij een sliding viel een Vredenburger met z’n  knieën in mijn dijbeen en kon ik nauwelijks meer lopen. Vroeg aan Bart Faaij in de rust of ik gewisseld  kon worden, maar hij dacht dat ik me aanstelde! 😊De week erop stond ik in het 12e, waar ik o.a. met Henkie Heemskerk heb gespeeld. Toch een leuke tijd. Het maakte mij destijds niet uit waarin ik voetbalde als ik maar voetbalde. Mijn eerste voetbalschoenen heb ik tweedehands gekocht voor ƒ 2,50 van Appie Postma op de Steynlaan, die later ooit weleens in het eerste heeft gespeeld.  De rechterschoen stond krom herinner ik me nog goed. Lastig schieten dus, haha. Toen ik ’s zondags moest gaan voetballen ben ik gestopt, want ik was meer een opstapgaander en dan kon ik  zaterdag ‘s avonds niet meer uit!  Zo gaat dat dus, hè! Als supporter van ’t eerste elftal (Donald, Ton en soms Aadje Noordam ook, speelden erin) later nog vaak mee geweest naar uitwedstrijden. Daarbij ook Paul Schönherr, Aldo Rossit, Christovoli e.v.a. gekend. Ging meestal samen met Bert Romijn. Dit was in een notendop een korte terugblik op een nog kortere voetbalcarrière dus! 😊 Met vriendelijk groet, Henk van der Spek
 
30 november 2018
 
Onderstaand ingezonden stukje is een korte weergave van een door Peter Grootscholten bijgewoonde vergadering van de HVB, circa 27 jaar geleden. Het volledig artikel is te lezen op de website   www.hethaagsamateurvoetbal.nl  onder de rubriek meer nieuwsberichten van
27 november 2018, onder de titel: Geweld op de velden, een structureel en langlopend probleem. Een van de clubscheidsrechters en commissielid van het toenmalige RAVA was ook bij die meeting aanwezig en praatte uit eigen ervaring om aandacht te vragen voor het toenemende geweld op de velden.  In het Binnenhof werd destijds het volgende geschreven over deze meeting: Voorzitter Jan Wingelaar had de bewuste maandagavond enigszins moeite om zijn houding te bepalen. De altijd zelfbewuste v.z. van de Haagse Voetbal Bond werd tijdens die najaar vergadering, wel degelijk verrast door het betoog van Peter Grootscholten van RAVA die tijdens de rondvraag het woord nam. En uit allerlei krantenknipsels, die hij de laatste tijd had verzameld, over verbaal en fysiek geweld tegen de scheidsrechter in het algemeen en de clubscheidsrechter in het bijzonder. Op zich een trieste zaak aldus v.z. Wingelaar maar de manier waarop Grootscholten zijn gehoor wist te boeien kwam meer overeen met een optreden van Toon Hermans dan een hartenkreet van een scheidsrechter in nood.  Terwijl de deelnemers aan de vergadering bijkans onder tafel lagen van het lachen – opgelucht dat er na 2 uur vergaderen eindelijk weer eens iets te lachen viel- deed HVB voorzitter Wingelaar alle moeite zijn gezicht in de juiste plooi te houden. De woorden van Grootscholten waren bepaald niet komisch bedoeld, Vervolgde hij: Ik wil echt in de rust wel eens een wedstrijd staken maar dat heeft vaak geen zin, want de tegenstander kan ons veld toch niet verlaten als het Zuiderpark bij weer eens bij een risico – wedstrijd van ADO is afgesloten, duidde hij op het tot vorige week maandag verborgen leed bij RAVA. ,,Meneer de voorzitter`,  over een paar weken komt Sinterklaas weer in het land. Nou, van mij mogen de spelers die onaangepast gedrag vertonen op een voetbalveld, allemaal  de zak in``, schoot tenslotte  de HVB  v.z. Jan Wingelaar ook  in de lach. De Haagse Scheidsrechters Vereniging  nam in hun maand blad de toespraak over. De HVB  schreef er over in haar orgaan ``Voetbal West``  RAVA secretaris Dries Weber, lijfelijk aanwezig, maakte er in het RAVA krantje  in zijn eigen rubriek `Trap Na’ melding van.
 
29 november 2018
 
Theo,Leuke foto. Misschien een idee om de namen bij de foto te zetten. Ken er een heleboel niet mee.r Allemaal stuk ouder geworden.Groet Gerard Gielisse
 
29 november 2018
 
Beste Theo,Als bijlage enige documentatie met betrekking tot het voorstellen van de heer Binnerts voor de onderscheiding pro ecclasia (welke hij ook gekregen heeft) en de oorkonde van zijn erelidmaatschap. Als anekdote; aan de jubileum uitgave 1930-1970 heb ik als secretaris meegewerkt en alle teamfoto's gemaakt. Van ieder team zijn ongeveer 12 afdrukken gemaakt en iedere speler heeft een foto van zijn team gekregen. De foto's zijn op de ouderwetse manier door middel van een fixeerbad ontwikkelt en aan een waslijn in de gang van mijn woning te drogen gehangen. Een slaapkamer was als donkere kamer ingericht. Cees Lokker ( zwager van voorzitter Binnerts) heeft hierbij geholpen. Het gehele proces duurde een paar weken.met sportgroeten.Fred Commissaris PS de foto van de reünie is bijzonder geslaagd, waarvoor dank.
 
29 november 2018
 
Hallo Theo, Bedankt voor het organiseren van de reünie. Het was weer een succes en dat dank zij jullie inzet.  Even een kleinigheidje: The finishing touch van de klaverjasavond was niet “pruimen op sap” maar “eieren op sap” oftewel een fles “Advocaat”. Overigens mijn uitbundige complimenten.
Groetend, Dries
 
28 november 2018
 
Goedemorgen Theo,Bij deze de groepsfoto. Beetje druk deze week ivm de presentatie morgen van deel 5 van mijn boekenserie over de Haagse Voetbalhistorie. Boekje lag vorige week al bij de drukker dus de groepsfoto komt dan voor in deel 6, dus helaas nog een jaartje wachten.Was weer enorm geslaagd de reünie zag ik, mijn complimenten. Ik had de groepsfoto wel zondag op Facebook geplaatst en er kwamen veel leuke reacties op.Bedankt voor alle medewerking en we houden contact Met vriendelijke groet,Rob Pronk De Haagse Voetbalhistorie
 
28 november 2018
 
Beste Theo en Frieda.Was mijn eerste keer, maar kijk nu al uit naar de volgende meeting.Compliment voor jullie beide. Was toppie georganiseerd. Groet Aad Noordam
 
27 november 2018
 
Hoi Theo,Leuke foto, bedankt. Respect voor jullie inzet, prima verzorgd!  Hgr. Han Jutte
 
27 november 2018
 
Super bedankt voor de leuke foto. Mooie herinnering aan een gezellige middag. Groeten van Guus van Tol 
 
26 november 2018
 
Feest van herinnering en thuis komen was Meeting nr 3 Na de twee vorige Rava meetings bij s.v. Houtwijk vond het deze keer plaats op het oude vertrouwde complex in het Zuiderpark. Dankzij bemiddeling van organisator Theo Hazebroek waren wij te gast bij A.V. Sparta in het herkenbare clubgebouw. Het moet gezegd… een schot in de roos. De geweldige opkomst was het bewijs, velen voelden zich weer eventjes thuis. Een blik op het grasveld gaf genoeg aanleiding om unieke belevenissen met veel overtuiging weer in herinnering te brengen, elk jaar nog sterker!Aan nogal wat gezichten moest ik even wennen, in mijn geval miste ik wat oude makkers. Maar als je zoals ik 15 jaar in het eerste elftal heb gespeeld en ook nog eens 1 jaar als trainer dan is er genoeg gespreksstof. Over het verleden dat dan dichterbij komt, ja wat een fijn gevoel om voor 1 dag weer even terug te zijn op het warme nest met veel vrienden. Vele namen gingen voorbij met vooral trainers zoals de emotionele Frans Nolck vd Gogh, Joop Willems en de slimme Henny vd Broek. Waar het ook over ging waren de wedstrijden tegen vooral Quick steps een strijd tussen 2 parochies voor ca. 1500 toeschouwers en bovenal geestelijke bijstand. Uiteraard werd er spontaan gelachen en met de nodige voetbalhumor. Deze bijeenkomst was een bewijs dat Rava nog altijd in menig hart een speciale pek heeft en een nostalgische terugblik geeft. Het kan niet anders dat dit samenzijn weer zal gaan plaatsvinden. Ikzelf en met mij vele Ravanen denken steeds met plezier aan hun Rava tijd. Dankzij onmisbare clubmensen en talenten hebben zij het Oranje-Zwart de club veel kleur gegeven. Dat het nog lang zo moge blijven.Groet Wiek
 
26 november 2018
 
Hoi Theo en Frida, Ik wilde jullie even bedanken, ook namens Lisette, voor de prima organisatie van de Seniorenmeeting, welke weer zeer geslaagd was.Het is altijd weer leuk om met elkaar oude verhalen op te halen en ben er zeker van dat iedereen dezelfde mening toegedaan is.Top!!Groetjes Cees en Lisette de Vreugd
 
26 november 2018
 
Ha Theo en Frieda,Ja hoor, wederom een geslaagde meeting; volgens mij (en vrijwel zeker veel anderen) de meest geslaagde van de drie. Mede vanwege de locatie denk ik. Jullie hebben het weer grandioos georganiseerd, waarvoor dank.Wellicht kun je de groepsfoto van de maker toegestuurd krijgen en op jouw meetingspagina zetten. Of, nog leuker, als bijlage mailen naar alle oud-leden die je hebt verzameld op je ledenlijst.Kunnen de wegblijvers zien wie en wat ze hebben gemist!  Hartelijke groeten en tot de volgende meeting in 2019.Bert van der Snoek
 
26 november 2018
 
Bedankt voor de zeer geslaagde reünie. Ik heb genoten !Tot de volgende naar ik hoop. vriendelijke groet Bert Romijn
 
26 november 2018
 
Goedenavond,Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne middag. Veel mensen gezien die we een poos niet gezien hebben. Hartelijk dank.Met vriendelijke groet, Ben en Conny van der Burch
 
26 november 2018
 
Theo,Ik heb vandaag genoten van de bijeenkomst in de oude RAVA kantine. Dank vanuit deze zijde voor de goede organisatie en het vele werk om een ieder weer bij elkaar te krijgen. Graag tot de volgende keer! Peter Jansen
 
25 november 2018
 
Bedankt voor de geslaagde middag.Groetjes Wim van Grol
 
25 november 2018
 
Dank Theo en echtgenote, heel veel dank voor de organisatie van ‘onze’ reünie. Ik heb er van genoten en kijk uit naar de volgende keer.Alvast prettige feestdagen.Johan de Korte.
 
 
18 november 2018
 
Hallo Theo, Hier even een berichtje van mij. Ik ben twee maanden geleden helaas getroffen door een hersen infarct. Het gaat gelukkig al een stuk beter en heb goede hoop volledig te herstellen.Dus helaas nog geen bezoekje aan de oude mannen.Groet,
Wim Gerards (Tilly).
 
11 november 2018
 
Geachte heer Hazebroek, Beste Theo, Wat een leuk initiatief die reünie. Bij toeval kreeg ik een loosduins krantje te lezen waarin oud leden pgeroepen werden. Ik heb vanaf de pupillen 1 bij RAVA gevoetbald dus zeker meer als 12 jaar. RAVA had bij mij en mijn familie een prominente plaats. 2 x trainen per week zowel op zaterdag als zondag voetballen. Zowel voor de junioren als de senioren uitkomen nou je voelde je net johan cruijff. Door de militaire dienstplicht bij de luchtmacht in duitsland 1979-1981. En  verkering met het mooiste meisje uit den haag verwaterde het voetbal Maar ik denk er met een warm hart naar terug.Ik zal mijn nicht Hetty Margés bellen die woont in Oosterhout. De dochter van mijn oom Jacques Margés misschien kan ik die dan ophalen. Dit laat ik dan nog weten. In ieder geval zijn wij mijn vrouw en ik voornemens om naar de reünie te komen.Veel succes en ik wens een hoge opkomst. Met vriendelijke groet,Mario Jacques Margés
 
7 november 2018
 
Hi Theo, Zoals het er nu naar uitziet, zal ik die 25e tóch moeten verzuimen. Ik vind dat bijzonder spijtig, maar ik heb die zondag een hoofdrol in het Stadstheater in Zoetermeer ..... als Sinterklaas! Echt! Er worden maar liefst drie voorstellingen gegeven en er worden ook drie keer 1.000 (slik) kinderen verwacht. De laatste voorstelling is om 17:00 dus ik zie dan geen kans meer om naar het Zuiderpark af te reizen. Ik had me er echt op verheugd, mede door de locatie, maar ik kan die organisatie ook niet teleurstellen. Ik vind het echt vreselijk spijtig en hoop jullie een andere keer weer treffen.  Alvast Hele Fijne Dagen en tot snel! Met vriendelijke groet, Han Hijzelendoorn
 
11 oktober 2018
 
Beste jongelui!! Hartelijk dank voor de uitnodiging. Weliswaar interesseert mij de gang van zaken met die ouwe hap, maar ik zie (fysiek gesproken) geen kans om bijeenkomsten van het gezelschap bij te wonen.
Houd me maar rustig op de hoogte van jullie inspanningen en doe de groeten aan de niet zo veel nog levende bekenden figuren. Ik zal mijn RAVA-tijd nooit vergeten! Succes en veel plezier. Piet Hierck  
 
 
5 juli 2018
 
Dank Theo,Het filmpje had ik al een paar weken geleden gezien; “Pappa is blijven hangen in the sixties, pappa is blijven steken in de tijd.” We zien elkaar in September (waarschijnlijk).Zomergroeten,Johan de Korte
 
4 juli 2018
 
Haha! Leuk! Niet echt toevallig: ik woon en werk in Liverpool. Mijn gasten neem ik vaak naar de Philharmonic pub. Zie als bijlage een foto bij Paul's huis met bijbehorende auto en een op een van de weinige zebra's.  Ik ben de langste op de foto.  Het bevalt prima. Groet uit Liverpool!  Louis Niessen
 
4 juli 2018 
 
Hoi Theo,  bedankt voor de tip maar ik had hem al gezien. Fantastisch, niet alleen om het heden maar ook om het verleden. Groetjes, Fred Hierck 
 
26 januari 2018. 
 
Hoi Theo en Frieda, Hartelijk dank voor je mail en de door jullie genomen initiatieven. Helaas was het voor mij niet mogelijk om bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn daar wij in Oostenrijk verbleven.  Heb natuurlijk wel alle foto’s en berichten bekeken waardoor er ook weer een hoop herinneringen boven kwamen drijven zoals 24 uur voetbal ed. en dan te denken aan de trips naar Duitsland waar we ons verloofden De kopjes die wij toen kregen heb ik nog steeds. Bewaar ze als een dankbaar aandenken aan het a1 team van toen, Ton v d Snoek, Donald Schonherr, Wim Hendrix, etc. Helaas is Wil mijn 1e vrouw al vroeg overleden (47 jaar), maar ben weer opnieuw getrouwd.  Ik zie er naar uit om de vele oude bekenden weer de hand te schudden. Zodra het kan ben ik zeker van de partij. Groetjes en tot ziens,John Vermeulen  
 
21 januari 2018
 
Theo,Ik zou ook wel graag komen maar sinds ik pas 88 ben reis ik niet veel meer en het is te ver om te zwemmen.Doe allen de groeten van my, succes en GOOD LUCK !Henk Hendrix (USA)
 
19 januari 2018 
 
Hallo Theo Hazebroek, Ik kreeg van een neef van mij een krantenartikel toegestuurd, met de vraag, daar heb jij toch gespeeld en inderdaad daar heb ik gespeeld ongeveer van 1957 tot  1963, bij de junioren gevoetbald en daarna bij de senioren als keeper, ik werd een keer gevraagd om te keepen bij de veteranen, dat ben ik toen blijven doen tot ik stopte.Ik ben toen gaan wielrennen, wat ik overigens nog steeds doe, al is het tempo wat lager. Voordat ik lid werd van RAVA ging ik al mee met het eerste elftal, met de bus naar de uitwedstrijd vanuit de Brandtstraat, op het eigen veld waren de kleedkamers ondergebracht in een houten gebouw met een loketje, waar je je drankje en een broodje kon kopen. Het was een mooie tijd, ik doe er een foto bij van een bierglas, dat de leden gekregen hebben, ik zou niet meer weten waarvoor, maar het zal wel een jubileum zijn geweest. Zeker vijfentwintig jaar later kwam ik Wil vd Pool tegen de spil van het veteranen elftal, die aan mij gevraagd heeft of ik bij hun wilde keepen, wat bleek mijn vrouw kon hem ook, maar dan als oom, dan is de wereld toch klein, hij is nu 92 en ik 74, het is hard gegaan. Met vriendelijke groeten Joost Wennekes Dr Robbers Strasse 2 Elten- Emmerich Duitsland Postcode 46446
 
18 januari 2018 
 
Dag Theo,Nadat ik jouw initiatief op de website had gezien, ben ik door Gerard van Osch er ook nog op attent gemaakt dat ik (en mijn broers) op de lijst van oud-Ravanen sta. Ook ik heb een leuke tijd bij de jeugd en senioren (lang bij RAVA 8, ook met je broer Frans) in het Zuiderpark beleefd én leuk om oud-medespelers in deze meetings te kunnen ontmoeten. Door mijn jongste broer Ignace (die tot vorig seizoen nog bij de veteranen op zondag meespeelde) heb ik lang nog regelmatig wedstrijden van op het huidige terrein in Houtwijk bezocht, ook toen ik al kader- en bestuurslid van Quick Steps was. Het wel en wee van de s.v. Houtwijk (RAVA) volg ik zo nu en dan, en helaas heb ik meegekregen dat al veel oud-medespelers en leeftijdgenoten zijn weggevallen.Ik stel de uitnodiging voor de meetings op prijs, helaas lukt het me niet om morgenmiddag erbij te kunnen zijn! Hartelijke groet en een gezellige meeting morgenmiddag,  Joop Langerak
 
24 december 2017
 
Hallo Theo, Heel veel dank voor de uitnodiging aanstaande Januari. Ik kijk er naar uit en doe mijn uiterste best om aanwezig te zijn.Groeten en goede feestdagen. Johan de Korte, (Ben nu al oude Rolling Stones <never break a heart of stone>  muziek aan het draaien. Muziek dat destijds uit de luidspeakers schalde op het terrein van RAVA en VVP, onze buren tijdens de voorjaarstoernooien).   www.youtube.com/watch?v=JjynIAeh1tU 
 
24 december 2017 
 
Hai Theo en Frieda, Hiermee wil ik mij afmelden voor de nieuwjaarsreceptie. Graag wil ik jullie en alle oud Rava vrienden hele fijne feestdagen  en een gezond en sportief 2018 wensen. Groet,Frans van Noort
 
1 december 2017 
 
Hartelijk dank Theo / familie Hazebroek voor de ontvangen post. Ik was vijf weken op vakantie naar de tropen en zag vandaag de nieuwsbrieven. Vandaar dat ik verstek moest laten gaan op 30 oktober jl. Natuurlijk zou ik het op prijsstellen opgenomen te worden in de club van oud RAVA leden, vandaar hier mijn reactie. Ik ben zeer enthousiast over dit initiatief en kan niet wachten op het vervolg. Mijn telefoonnummer is: 0618574198, Groeten en nogmaals dank. Johan de Korte, Norenburg 231,2591 AM  Den Haag.
 
27 november 2017
 
Column: Mario van der Ende Vijf sterren Je zal als 11-jarig mannetje maar van de trainer te horen krijgen dat je beter een klein clubje kunt gaan zoeken omdat ze bij ADO een jaar lang geen spoortje van talent in je spel hebben kunnen ontdekken.Het overkwam Dries Weber, die dolgraag in de voetsporen van zijn neef Mauk had willen treden. Mauk, het natuurtalent, die als 17-jarige rechtsback van ADO 2 in het Nederlands elftal debuteerde en
daar 27 keer voor uitkwam. Een nieuwe club werd voor kleine 'rooie' Dries snel gevonden. Met zijn vader bezocht hij meneer Lukas, hoofdonderwijzer op de katholieke lagere school in de Haagse Kritzingerstraat en toevallig ook hoofdjeugdleider van RAVA.Die club was een jaar of tien daarvoor in de Brandtstraat parochie Custodia opgericht en dankte aan een ingeving van kapelaan Snel haar naam Raphael Afdeling Voetbal en Atlethiek.
Dries' keuze voor RAVA was een schot in de roos. Hij voetbalde gezellig mee, maakte veel vrienden en kon zich als enthousiast vrijwilliger uiterst nuttig maken. Zo matig als zijn balgevoel was, zo fantastisch kon hij omgaan met cijfers en letters. Niet vreemd dus dat Dries voor bestuursfuncties werd gevraagd. Dries Weber ontwikkelde zich tot een 5-sterrenbestuurder. Hij was het financiële geweten van de club, buitengewoon scherpzinnig en gefundeerd kritisch op zijn voetbalomgeving. Standvastig, nooit bang tegen heilige huisjes aan te schoppen en door zijn uitstekende dossierkennis kon je hem geen knollen voor citroenenverkopen. Na de herinrichting van het Zuiderpark moest RAVA eind vorige eeuw noodgedwongen verkassen en ging vervolgens na een aantal fusies op in het nieuwe SV Houtwijk. Die club heeft in het logo RAVA's oprichtingsjaar 1930 staan en speelt nog steeds in het oranje-zwart. Het zou mij niet verbazen als Dries Weber, die deze maand 75 jaar (!) lid is van zijn club, en terecht door SV Houtwijk in het zonnetje werd gezet, daar de hand in heeft gehad.
 
19 november 2017
 
Beste Theo en Frieda, Met dank voor jullie e-mail. De 1ste  meeting was inderdaad heel gezellig en wat leuk om oude bekende weer te mogen ontmoeten. Ik kijk al uit naar de 2de meeting en met mij vele die ik gesproken heb. Wat een goed idee van jullie. Hartelijk dank voor het organiseren van de 1ste meeting en dat er vele mogen volgen. Met vriendelijke groet, Ab Eman
 
6 november 2017
Ha Theo,Sorry dat ik zo laat ben om je te feliciteren met het succes van de meeting. Je hebt eer van je werk; ik zag alleen maar blije gezichten. Het enige ‘probleem’ dat ik had, was dat ik sommige mensen niet meteen herkende; zelfs jou en Frieda niet (terwijl Frieda geen jaar ouder lijkt te zijn geworden, dit is geen geslijm maar echt waar!). Frieda was overigens druk in de weer met een fototoestel. Weet jij of de foto’s verschijnen op de site rava1930? Ik zag er wel een paar van de échte oudjes, maar er zullen er vast meer zijn die leuk zijn om terug te zien. Nogmaals bedankt voor je initiatief en wellicht tot januari, Bert van der Snoek
2 november 2017 
 
Beste Theo & Frieda, Wat een feest van herkenning afgelopen maandag! Wat heb ik genoten. Aanvankelijk herkende ik eigenlijk niemand, maar naar mate de middag vorderde ging dat een stuk beter. Oud teamgenoot Theo Das babbelde mij een beetje bij met het wel en wee van de rest van de ploeg. Prachtige én trieste verhalen leverde dat op. Met Jos Becker Hoff en Huub Vervloed groeide ik op in Den Haag Zuid-West. Dat leverde naast RAVA-geschiedenis nog andere tijdsbeelden op. Heerlijk! We deelden de Lagere School (de Kardinaal de Jongschool in de Tinaarlostraat) en, net zoals zo veel anderen, zijn we er destijds alle drie ‘gescout’ door Frater Pacianus. Het viel ons op, dat de naam van deze leerkracht nergens in de annalen van onze club is terug te vinden. Hij moet in die jaren (tweede helft jaren 50 en eerste helft jaren 60) toch behoorlijk wat (jeugd)leden hebben aangebracht. Net zoals Dhr Van Lieshout (inderdaad, bekende naam en broer van een bestuurslid (Cees) uit die tijd) die op dezelfde school zich ook om de schoolelftallen bekommerde. Als Pupil en als Junior heb ik talloze zondagmiddagen ‘Het Eerste’ aan staan moedigen. Als lid van de vereniging hoorde dat er gewoon bij. Met een paar jeugdelftallen namen we plaats achter het doel van de tegenstander. Compleet met spandoeken, luchthoorn, ratels en nog veel meer dat herrie kon maken. Een paar van die spelers mochten zich verheugen op een extra warme belangstelling van mijn kant. Dit waren simpelweg mijn ‘idolen’. Ze hebben dat natuurlijk nooit geweten, maar ik heb er maandag met een paar gesproken. GE-WEL-DIG! Wiek Hermans en Donald Schönherr (zijn overstap naar LenS heb ik hem nu nog niet vergeven en is hij daar inmiddels dus van op de hoogte) bleken zeer aimabele mannen. Ik keek destijds tegen die grote mannen op. Ook in fysieke zin. Dat nu, bleek aardig bijgetrokken ;-)! Ik zou graag nog eens een paar van ‘mijn idolen’ van toen spreken. Aad Heemskerk (hij was er, maar ikke geen tijd), Johan Jansen (die ons als trainer zo’n beetje naar Antwerpen liet rennen en ook nog terug!), Peter van der Snoek (deze keeper bracht mij eens naar huis toen ik tijdens een training een giga smak maakte op het verharde trainingsveld. Ja, in zijn armen, vier hoog de trappen op!).  Langs deze weg, dank ik jullie enorm voor deze herbelevingen. Mega dank voor jullie tijd en inzet. Ik hoop er de volgende keer weer bij te kunnen zijn! Met warme groeten, Han Hijzelendoorn Zoetermeer
 
31 oktober 2017 
 
Beste Theo en Frieda, Langs deze weg wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor de organisatie van de RAVA reünie. Ik heb er zeer van genoten.  Met vriendelijke groeten en tot ziens, Laurens Huijgen
 

31 oktober 2017

 

Dag Theo+Frieda,Ik wil jullie hartelijk danken voor de mijn inziens goed geslaagde reünie. Er is natuurlijk een hoop werk aan vooraf gegaan en geeft nu een goed gevoel, denk Ik. 

Ik heb veel RAVA senioren gesproken, helaas van mijn elftal zijn er enige niet meer onder ons. Ik kijk uit naar het vervolg.Hartelijke groeten Anni + Han Jutte.

 
25 oktober 2017
 
Goedemiddag Theo, Hartstikke leuk initiatief laat ik daar mee beginnen!Ik heb de lijst doorgelopen en heel  van de mij bekende vrienden van vroeger staan er op met gegevens die volgens mij kloppen. Op het reactie-formulier heb ik eventuele wijzigingen en m.i. ontbrekende namen ingevuld. Ik heb aan de genoemde mensen jouw hele bericht doorgestuurd en een kopietje aan jou! Met vriendelijke groet, Wim Hendrix
 
19 oktober 2017 
 
Goedemorgen Theo, Ben juist terug vanuit Hongarije.Zag uitnodiging voor de Rava Senioren Meeting, leuk initiatief, ik kom daar naar toe met mijn vrouw. Heb begrepen dat Andre Brochard ook zou gaan, we zullen wss dan samen komen. Op voorhand dank voor alle moeite die je hiervoor doet! Met vriendelijke groet, Ben Borsje
 
17 oktober 2017 
 
Beste Theo,Ik ben aangenaam verrast deze uitnodiging te hebben ontvangen. Ik woon al sinds 1983 in Engeland maar ben regelmatig nog in Nederland. Helaas kan ik op 30 oktober niet aanwezig zijn. Ik stel er wel prijs op om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige bijeenkomsten. Ik heb de namenlijst doorgenomen en vele bekende namen tegen gekomen maar kan jullie niet helpen met verdere invulling. Wel zag ik dat mijn broer Renzo op de lijst staat maar hij is op jonge leeftijd in 1981 overleden. Ik wens jullie een gezellig en succesvol bijeenkomst toe.  Vriendelijke groet, Sergio Bruna
 
12 oktober 2017 
 
Hallo Theo, Een leuk initiatief, maar ik ben bang dat veel van ons een druk "after" pensioen leven hebben. Toch leuk om na zo'n lange tijd weer wat oude voetbalmaten te zien. Ik wilde de afspraak in mijn agenda zetten en ik zie tot mijn schrik dat ik 's middags een overlegvergadering.Jammer, maar ik hoor graag wanneer de volgende bijeenkomst is. In ieder geval succes verder en tot ziens. Theo Putters
 
10 oktober 2017
 
Ha Theo,Complimenten weer voor je doorzettingsvermogen. Ik hoop van de partij te zijn (moet oppas voor onze hond regelen, want ze zal wel niet mee kunnen, toch?). Ik heb nog een aanvulling op je lijst. Ik zie dat er veel overleden oud-leden op staan en mis mijn broer Peter, o.a. jarenlang keeper van het eerste, hierbij. Verder ben ik benieuwd of Hans Hierck, broer van Fred, reageert. Met hem zat ik in de zogenaamde Jeugdkern die Cees van Lieshout had opgericht. We vormden de redactie van 'Tussen het drietje en het vijfje', het eerste krantje voor de RAVA-jeugd. Hierover is niets meer terug te vinden in de archieven. Helaas, want we deden best spannende dingen toen, interviews met o.a. Coen Moulijn en Elek Schwarts. Voor mij waren dat, achteraf bezien, de eerste aanwijzingen dat ik de redactionele kant op moest. Op mijn 28-ste is dat er uiteindelijk van gekomen. RAVA heeft dus ook een rol gespeeld in mijn carrière als journalist/redacteur. Leuk om te weten, toch? Groet en hopelijk tot de 30ste. Bert van der Snoek
 
4 oktober 2017 
 
Beste Theo, Ik ben in principe voorstander van een bijeenkomst van oud ravanen. Het lijkt mij het leukste om er ook een sportief tintje aan te geven, zodat het kleedkamergebeuren ook terugkomt. Ik zit momenteel nog middenin een verhuizing dus om data op te geven is momenteel nog moeilijk. Ik hoor wel wanneer een eventuele bijeenkomst vastgesteld wordt en kan dan aanwezig zijn als de datum mij uitkomt. Tot ziens en succes met de organisatie. Willem Lut
 
25 september 2017 
 
Beste Theo, Bedankt voor de uitnodiging voor de "RAVA reunie". Hoewel ik zelf nog niet tot de (bijna) gepensioneerden hoor, lijkt het mij wel leuk om een aantal mensen weer eens te zien. Wat mij zelf betreft is een jaarlijkse reünie voldoende, maar ik kan me voorstellen dat de mensen die niet meer werken vaker bij elkaar willen komen. Ik reageer ook even namens mijn vader Theo de Grood. Helaas zullen er weinig mensen meer zijn van zijn generatie, maar hij zou het erg leuk vinden om iedereen weer te zien. Zijn voorkeur gaat uit naar de middag (liever niet op woensdag) om bij elkaar te komen. Eventuele berichten voor hem kun je ook naar mij mailen. Ik zal ervoor zorgen dat het bij hem terecht komt. Veel succes met de organisatie. Groeten, Raymond de Grood
 
25 september 2017 
 
Beste Theo, Ik las het stukje in de ‘Oud Hagenaar- die ik van vrienden had gekregen. Leuk stukje over RAVA, met allerlei bekende namen op de geraadpleegde ledenlijst. Ik ben ca.  8 jaar lid geweest van  ongeveer 1959 tot 1967. Gestopt in junioren 1. Met genoegen denk ik af en toe terug aan die mooie tijd, Toen wonende in de Brandtstraat 127.Met vriendelijke groeten en succes met de opsporingsactie. Laurens Huijgen
 
20 september 2017 
 
Hi Theo, Wat een leuk initiatief. Veel te lang geleden dat ik de Ravanen heb gesproken en/of gezien.Ik heb de brief doorgestuurd naar broer Hans. Wanneer ik in de gelegenheid ben zal ik acte de présence geven. Nadere gegevens hoop ik via de mail te ontvangen. Groetjes, Fred Hierck
 
15 september 2017
 
Beste Theo,Ik ken jou wel niet, maar je bent een echte RAVA-man. Ik heb weliswaar belangstelling voor jullie idee, maar ik houd het maar op een middag per jaar.Ik wacht nadere informatie van jullie wel af.RAVA-groet van Piet Hierck
 
11 september 2017
 
Hallo Theo,Al zijn wij, Hilda en Astrid, nog geen 60 jaar en werken we nog, toch zouden wij het leuk vinden om eens bij zo’n meeting aanwezig te zijn. Al zijn onze geliefdes Ron en Michel er niet meer, wij hebben toch ook heel veel jaren voor RAVA hand en spandiensten verricht. Vooral in het Zuiderpark, wat toch de leukste tijd is geweest. Voornamelijk achter de bar maar daardoor hebben we altijd leuke contacten gehad met de boys voor de bar.Het lijkt ons echt leuk om deze boys, voor zover ze komen tenminste, weer eens te zien. Daarvoor willen we zeker een dagje of middag vrij nemen. Ik hoop dat het je gaat lukken en verneem graag je reactie.Hartelijke groet van Hilda Sebel en Astrid Jordaan
 
6 september 2017
 
Hi, Theo!Leuk initiatief.  Ik heb zeer goede herinneringen aan mijn RAVA-jaren en ben zelfs wel eens bij svHoutwijk wezen kijken.  Ik voetbal nu vooral in de zaal. Ik woon vooralsnog meestal in Engeland en werk veel in de buitenlanden, maar heb een bovenwoning in Rotterdam waar ik wel regelmatig ben.Het werken zal niet zo lang meer duren. Ik zal tot aan het stoppen met werken slechts sporadisch kunnen deelnemen. Ik ben zeker geïnteresseerd om op de mailing list te komen of via een website contact te houden. Ik zal zeker regelmatig aanwezig zijn als ik eenmaal weer terug ben in Rotterdam.Groetjes, Louis Niessen
 
4 september 2017
 
Hallo Theo,Leuk idee en ik ben zeker van de partij. Het heeft even geduurd voor dat je wat van mij  hoort maar dat komt omdat ik op vakantie was. Ik zie uit naar de eerste meeting.Groet,Ton van der Snoek
 
4 september 2017
 
Hallo Theo, Het is een prima initiatief, maar ik kan er voorlopig niet aan meedoen.Sorry dat ik niet eerder reageerde, dat is niet vanwege desinteresse, maar meer omdat ik veel onderweg ben en een druk leven heb, zoals velen waarschijnlijk :-)Ik reis regelmatig voor m'n werk, druk gezin en voorlopig nog niet pensioengerechtigd, moet nog wel 'n jaar of 6. De weinige vrije tijd die ik heb besteed ik hier (in Tholen) aan gezin/sport etc.En eerlijk gezegd, ik voel me nog lang geen senior ???? Als dit initiatief stand houdt wil ik over 'n aantal jaren wel deelnemen. Dus als je me op de hoogte wilt houden? Veel succes met de club ! Hartelijke groeten, Ron Janssen
 
4 september 2017
 
Beste Theo,Via Peter van der Geer ben ik op de hoogte gebracht van jullie initiatief. Hoe gaaf is dat dan, geweldig! En, jazeker, ik doe graag mee! Houd mij op de hoogte alsjeblieft.Bijgaand mijn gegevens!Heb ook Louis Niessen op de hoogte gebracht! Ga op zoek naar een paar foto’s uit ‘die tijd’. Ik ben lid geweest van 1962-1970.Met vriendelijke groet, Han Hijzelendoorn
 
31 augustus 2017
 
Sorry Theo,
 
Ik heb geen interesse in de senioren meeting kom af en toe wel eens bij rava en dat vind ik oke.
Ben druk in Zoetermeer bezig in de voetbal wereld. Maar vind het wel een leuk idee alleen helaas moet ook nog werken overdag.
 
Vriendelijke groet
Laurens Sandifort
 
 
31 augustus 2017
 
Beste Theo,
 
Allereerst mijn waardering voor jouwe initiatief, met hopelijk vele positieve reacties. Ik denk dat dit haast wel zeker het geval zal zijn. Mocht ik alsnog een vergeten naam tegenkomen, dan zal ik dat doorgeven. Tot slot heb ik v.w.b. mijzelf nog minstens drie overgetelijke annekdotes onder de titels...stropdas , lobje en Vuc.  Overigens wil ik nog even stilstaan bij de Stille Kracht Han de Gruiter  die er helaas niet meer is  maar wel ooit als Rava/sportman van het jaar en als redacteur de gehele clubgeschiedenis  in zijn museum bewaarde waar hij vaak in alle eenzaamheid nog met weemoed op terug kon kijken.     
 
Groeten Wiek Hermans
 
 
 
25 augustus 2017
 
 
Hallo Theo, 
 
Het lijkt mij leuk om al mijn oude voetbalvrienden weer eens te zien en te spreken al is het wat mij betreft al heel lang geleden. Dus ben ik benieuwd wanneer er iets wordt georganiseerd.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Henk Groenewegen
 
 
 
25 augustus 2017
 
 
 
Hallo Theo,
 
 
 
Bedankt voor je briefje. Ik zou wel graag horen wanneer er zo'n RAVA-Senioren Meeting wordt gehouden. Wat ik ook graag zou horen bijv. 1 maal per maand wat de resultaten zijn van het eerste elftal. Ik heb altijd de resultaten gevolgd via de krant maar kan tegenwoordig niets meer vinden. Zou dat te verwezenlijken zijn? Alvast bedankt. Gaat alles bij jou en je kinderen je broers enz. verder goed?
 
 
 
Groetjes
 
Chris van Deursen
 
 
24 augustus 2017
 
Hallo Theo,
 
Leuk om iets van je te horen. Alles goed?
Het initiatief is leuk en ik ben wel geïnteresseerd.
1 x per maand of 2 maanden lijkt mij redelijk om eens bij te praten, etc.
 
Vandaar uit kunnen nieuwe initiatieven ontstaan.
 
Gr....Peter Duijkers
 
 
24 augustus 2017
 
Hi Theo,
 
Het heeft door de vakanties wat langer geduurd als normaal maar bij deze mijn informatie.
Ik ben de list van vrienden nog eens doorgegaan maar heb helaas geen aanvullingen.
Succes met de organisatie, ik vertrouw er op dat het gaat lukken.
 
Groetjes
Hans Vonk
 
 
18 augustus 2017
 
Beste Theo,
 
Vandaag ontving ik je schrijven inzake de RAVA-Senioren-Meetings.
 
Aan een dergelijke meeting heb ik geen behoefte, maar ik kan je wel aan een drietal namen (Peter Rademaker, Herman Kok en Frans Macco) en bijbehorende adressen helpen waarbij de kans bestaat dat je die reeds in je administratie hebt staan.
 
Vriendelijke groet,
 
Rob Macco
 
 
 
18 augustus 2017
 
Beste Theo,
 
Je bent in ieder geval achter mijn adres gekomen en vindt het zeker leuk om oud gedienden van RAVA te ontmoeten. Dus ik wil je graag helpen om je te voorzien van de juiste gegevens van de voor jou onbekende adressen van RAVANEN.
Met vriendelijke groet en wellicht snel tot ziens
Rien Sandifort
18 augustus 2017
 
 
Beste Theo, 
 
Prima initiatief, hierbij het adres van mijn broer Leo, die vind het ook een uitstekend idee. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Aad Bergen Henegouwen
 
16 augustus 2017
 
Hoi Theo,
 
Heel leuk initiatief, waarvan  ik graag gebruik wil maken. Ik heb het reactieformulier via mijn broer Peter ontvangen. Mijn vrouw had wel iets gelezen in de Posthoorn.
Zie uit naar verdere info.
 
Ron Duijkers
 
16 augustus 2017
 
Goedemorgen fam. Hazebroek (Theo),
 
Ik kwam je oproepje tegen in de Posthoorn en reageer daar even op.
Ik herinner me jou zelf eigenlijk niet meer zo heel goed, maar wel Tonny  (je broer toch?).
 
Natuurlijk heb ook ik fantastische herinneringen aan de jaren dat ik bij Rava heb gevoetbald.
Nu de jaren ook voor mij gaan meetellen (alweer 70 pffff)  worden die herinneringen eigenlijk alleen maar sterker.
Ik weet dat reünies ook wel eens kunnen tegenvallen, maar natuurlijk zou ik het leuk vinden om
Eerdaags (al of niet periodiek) weer eens wat oud-rava makkers tegen te komen, dus daar meld ik me
Bij deze graag voor aan. Ik heb overigens ook de laatste jaren nog wel eens contact gehad met de hechte vrienden die ik vroeger bij RAVA had  (ton vd snoek, wim hendrix, henk vd spek, “toer”rutgrink, aad noordam, broertjes schonherr, etc. om er maar een paar te noemen), maar ook dit soort kontakten verwatert ongemerkt toch weer.
 
Leuk dat jullie dit initiatief hebben genomen, ik hoor graag verder hoe en wat.
 
Voor nu hartelijke groet,  
Bert Romijn
 
15 augustus 2017
 
Leuk idee, ik ben echter te weinig in Nederland om deel te kunnen nemen.
Als ik er toevallig ben zal ik zeker een keer langs komen.
 
Groet, Aad van Eijk
 
9 augustus 2017
 
Hallo Theo,
 
Ik heb zeker belangstelling. Volgens mij zijn v.Bommel en Renzo Bruna overleden. Bijgaand de adressen van Henk Heemskerk, Peter Duijkers, Wiek Hermans en Paul Schönherr.
 
Groetjes en ik hoor wel van je.
Ruud Schrijver
 
9 augustus 2017
 
Goedemorgen Theo en Frieda ,
 
Zet mijn naam er maar bij , als ik ergens mee kan helpen hoor ik het wel, houd er wel rekening mee dat deze "arme "ondernemer nog steeds 60 uur per week aan het ondernemen is. Tot horens.
 
Met vriendelijke groet,
TEGELTIEK
Louis van Es, directeur.
 
9 augustus 2017
 
Hoi Thea en Frieda,
 
Heel leuk initiatief. Als het aan mij ligt is een keer per jaar voldoende en vrijdag lijkt mij uitstekend en ik kom alleen, hoogst waarschijnlijk met mijn 2 broers Harry en René. Harry heeft geen computer.
 
Groetjes,
Wim van Grol
 
8 augustus 2017
 
Beste Theo,
 
Lange tijd niet gezien! Nu is het wel zo dat ik twee Theo Hazebroeks ken. Ben jij degene die ooit in de Kritzingerstraat heeft gewoond of ben je de ander?
 
Ik wil graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de bijeenkomsten. Hoewel ik vroegtijdig met pensioen ben gegaan werk ik nog wel 3 dagen in de week maar de oude voetbalmaten een keer terug zien is altijd leuk!
 
Tot horens,
Peter Jansen
 
6 augustus 2017
 
Beste Theo,
 
Ik vind een hele goede actie van je, ik meen mij te herinneren, dat je toen ook met de kampioenen van 1960 bezig was geweest. Ik wil wel eens de RAVA-Senioren-meetings bezoeken. Ik wil ook wel eens komen kijken naar dat wandelvoetbal.
 
Ik heb een adres van Ruud Schrijver, hij heeft nog contact met Paul Binnerts dus die zal het ook wel verspreiden naar de oude hap. Ik hoop dat het een beetje gaat slagen. 
 
Groetjes en succes,
Pieter van der Meer
 
6 augustus 2017
 
Hallo Theo,
 
Hierbij mijn reactie formulier. Ik hoop dat deze actie slaagt en wens je daarbij veel succes.
Overigens zag ik op de namen lijst de Veenendaalkade als adres van Aad ten Berge. Hij zit echter al bijna 3 jaar in verpleeghuis Houtwijk.
Groetend,
Kees Ledderhof
 
6 augustus 2017
 
Hallo Theo,
 
Leuk initiatief waar ik via de Rava site achter kwam. Wat een werk voor jou en petje af. Het al een hele mooie lijst met namen waarvan ik er wel een paar herken. Ik sta er zelf niet op en ben wel lid geweest van Rava in de jaren 60 en 70. Wat namen/adressen betreft kan ik je niet veel verder helpen dan dat ik meen te weten dat Huub Vervloed in Reeuwijk, Ben Schuit in Assen en Gerard van Egmond in Voorburg woont en voor het overzicht bijgaand een namenlijst van Rava sr 4 in 1976.
 
Groeten, Jos Becker Hoff
 
6 augustus 2017
 
Dank voor de onverwachte uitnodiging. Ja,ik ben erg geïnteresseerd en wacht op verdere info.
Ps., wat is jouw relatie tot Ton Hazebroek/Zoetermeer?
Hartelijke groeten.
Han jutte

 
 
6  augustus 2017
 
Ja Theo, ik vind het wel leuk dat je mij benadert, om zo`n meeting  te bezoeken.
Als je een klein A4-tje op kan stellen, zend ik deze door naar de site van ‘Het Haags Amateur Voetbal’.
 
Stuur mij een brief en ik gooi ze wel bij Henk Broekhuijzen, Ab Eman, Pieter v.d. Meer, Wim van Schijndel en Aad van Noort in de bus de komende week. Joop van Jole is al jaren geleden overleden.
 
 
Met vriendelijke groet,
Peter Grootscholten
 
5 augustus 2017
 
Hallo Theo,
 
Via Jan van der Horst hoorde ik over jouw initiatief voor het organiseren van RAVA-Senioren-Meetings. Vind het een erg leuk initiatief en wil daar zeker regelmatig bijzijn.
Daarnaast is er misschien interesse voor activiteiten zoals: walking voetbal (na een 1x keer, wil men dat mogelijk meerdere keren per jaar), een Golftoernooi of een Tennistoernooi (wil ik eventueel wel organiseren).
 
Hoop dat veel Oud-RAVANEN reageren.
 
Groeten, Aad Heemskerk
 
4 augustus 2017
 
Hallo Theo,
Leuk initiatief van jouw kant. Ben benieuwd of het je gaat lukken? Veel succes daarbij in ieder geval.
Ondanks dat ik al lang gestopt ben met voetballen, ben ik nog steeds druk met een balletje.
Speel namelijk minimaal 3x in de week golf. Daar heb ik allemaal tijd voor nu ik (al weer bijna 4 jaar) gepensioneerd ben. Bijgaand het ingevulde formulier. Als aanvulling daarop heb ik nog dat de broer van Peter Duijkers Ron heet en het is Vito Christofoli (adressen onbekend). Volgens mij is Jacques Burg overleden.
 
Ik hoor graag van je wanneer een 1e meeting plaats vindt.
 
Groeten,
Henk Heemskerk
 
3 augustus 2017
 
Hartelijk dank voor jullie sympathieke uitnodiging. Sinds 1964 ben ik - inmiddels als 83-jarige - (ere)lid van RKAVIC in Amstelveen. De laatste jaren kan ik mij moeilijk verplaatsen als gevolg van een amputatie van mijn linkeronderbeen, Het is mij daarom niet goed mogelijk zelfs in Amstelveen soortgelijke bijeenkomsten van RKAVIC-ers te bezoeken. Ik denk nog vaak terug aan mijn voetbaltijd bij RAVA en speciaal aan de kampioenswedstrijd bij DONK in Gouda. We gingen er met 9 bussen naar toe en wonnen met 5-1 na een snelle  1-0 achterstand. Ik mocht daarin 4 maal scoren(met mijn Linkerbeen) en heb diezelfde avond mijn eerste kater gekregen. Wellicht misten we mede daardoor de promotie naar de derde klas KNVB.
Ik wens jullie veel succes met je initiatief.
 
Met sportgroeten,
Clemens Commissaris
 
1 augustus 2017
 
Beste Theo,
Hartelijk dank voor de toegezonden informatie. Wij hebben regelmatig contact met enkele oud Rava mensen o.a. Henk en Aad Heemskerk, Bert v.d. Snoek, Ruud Schrijver en natuurlijk Paul, Jos en Joop Binnerts.
We komen bij elkaar op bezoek en praten dan natuurlijk nog weleens over Rava. Wij zelf wonen gedeeltelijk in Nederland en Spanje zodat ik(Fred) niet op vaste meetings zal kunnen komen. 
 
Wij wensen je veel succes met het genomen initiatief.
 
Met veel sportgroeten,
Fred en Loes (Binnerts) Commissaris 
 
30 juli 2017
 
Ha Theo,
 
Leuk van je te horen en complimenten voor het initiatief om oud(e) Ravanen in de gelegenheid te stellen elkaar weer eens te ontmoeten. Voor mijzelf ben ik er nog niet uit of ik er behoefte aan heb; ik ben al zo'n 40 jaar weg bij de club (ben nu 69 jaar) en herinner mij niet veel meer. Wel kom ik af en toe mensen tegen, soms bij crematies van een oud-lid (o.a. Hans Kuipers en Harry Borst). Ik heb een paar adressen waar je misschien wat aan hebt van: Ton van der Snoek (mijn één jaar oudere broer), Paul Binnerts (ben ik nog steeds mee bevriend, ook 69 jaar), Fred Commissaris (ook 69 jaar en nog goede vriend) en Ruud Schrijver (zie ik af en toe nog wel, 70 jaar inmiddels). Ik denk dat Ruud meer adressen weet. Hij heeft contact met Paul Schönherr, Henk en Aad Heemskerk en ik denk wel meer jongens die wat hoger speelden dan wij! 
 
Of ik ga deelnemen weet ik (nog) niet, maar ik stel het wel op prijs om op de hoogte te blijven van je inspanningen en de resultaten ervan. 
 
Hartelijke groeten,  
Bert van der Snoek
 
28 juli 2017
 
Beste Theo,
 
Wat een leuk initiatief. Ik heb zeker interesse. Geen voorkeur van dagen, zie wel als er wat concreets komt.
 
Groet,
Gerard Gielisse
 
23 juli 2017
 
Hallo Theo,
 
Leuk weer eens iets van de Ravanen te horen, ik dacht dat het dood gebloed was, nadat wij een aantal jaren geleden nog een paar reünies met toernooitjes hebben gehad.
Ik heb bijgaand mijn reactieformulier geplaatst, echter, ik ben in Duitsland (Schliersee in Bayern) actief als tafeltennistrainer en slechts ca. 2 maanden, verdeeld over het hele jaar, in Nederland.
Ik kan dus beperkt de Rava-Senioren-meetings bijwonen, maar zodra ik in Nederland ben (nu nog tot 19 augustus) zal ik die gelegenheid natuurlijk benutten; ik ben tevens bereid om een trainingsseminair Tafeltennis op zo'n middag te verzorgen als ze daar zin in hebben en als de TT tafel nog in Houtwijk staat (er was er een !).
 
Dus Theo, verzamel zo veel mogelijk formulieren en laten wij hopen dat iedereen weer enthousiast wordt.
 
Groetjes,
Paul Bitter