Wisselbeker

16 januari 2018

Harry de Hartoghbeker versus RAVA-Senioren wisselbeker.

Op de RAVA-Senioren-Meetings kan telkens een activiteit worden georganiseerd, met als inzet de RAVA-Senioren wisselbeker. Wiek Hermans heeft de in zijn bezit zijnde Harry de Hartogh beker hiervoor beschikbaar gesteld, waarbij onderstaand zijn overdrachtsbrief.

Na zo’n 45 jaar zorgvuldig de “Harry de Hartogh beker” te hebben bewaakt, is het voor mij een genoegen om deze te kunnen overhandigen aan een winnaar van een RAVA-Senioren activiteit, die met evenveel liefde de beker zal verzorgen en wellicht weer door kan geven, zodat de unieke “prijs” in de belangstelling blijft staan.

Ik vertrouw er op dat dit zal gebeuren. Met dank dat ik zolang de beheerder van zo’n historische beker mocht zijn, wens ik iedereen nog vele prettige jaren met het besef “Zonder verleden, geen heden”.

Groeten Wiek Hermans

Historie
“Een bijna vergeten RAVA voetbal hoogtepunt”.

Vanaf de jaren 1950 tot aan ca. 2000, werd op het terrein van Laakkwartier jaarlijks gestreden om de populairste Haagse Voetbalcup de “Harry de Hartog beker”. Uitsluitend hoog aangeschreven Haagse clubs werden voor deze nederlaagserie uitgenodigd, welke werd georganiseerd door vv “de Ooievaars”.
Voor zo’n 1.500 toeschouwers werd er gedurende 2 weken dagelijks een wedstrijd gespeeld, waarna de verliezer afviel. Juist omdat het vooral om de eer ging, was elke wedstrijd spannend en vaak verrassend.
Indertijd was bekend dat RAVA aantrekkelijk voetbal speelde en daarvoor in 1971 de eer kreeg om aan dit evenement deel te nemen. Helaas na de eerste ronde lagen we eruit.
Desondanks mocht RAVA in 1972 weer meedoen en dat hebben ze geweten. Na 3 wedstrijden werd de finale bereikt tegen ??. Na strafschoppen werd de beroemde beker, onder toezicht van vele voetbal-haganezen, juichend in ontvangst genomen. Heel het Haagse voetbal wist toen zeker waar RAVA voor stond…..KLASSE!

Trainer: Wiek Hermans
Spelers: Peter van der Snoek, Henk Heemskerk, Ruud Schrijver, Ton van der Snoek, Paul Binnerts,
Cees Rommers, Peter Wolters, Aad van Noort, Ben Borsje, Nico van der Heuvel, Donald Schönherr,
René van Grol, Evert ter Mors, Theo Putters.